Laimīgu 2020.gadu!

FOTO: Romāns Kokšarovs

Gada nogale ir brīdis, lai atskatītos uz paveiktajiem darbiem un paraudzītos nākotnē. Šis gads iesākās ar lielisku notikumu Latvijas hokejā – aprīlī mūsu U-18 junioru izlase pirmo reizi vēsturē sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu. Oļega Sorokina vadītā valstsvienība rādīja lielisku sniegumu un ceturtdaļfinālā parādīja “zobus” arī spēcīgajai Kanādai.

Tāpat šogad fantastiskas emocijas Latvijas hokeja līdzjutējiem radīja Boba Hārtlija vadītās Latvijas valstsvienības spēles pasaules čempionātā Bratislavā. Šajā turnīrā mēs apliecinājām, ka varam spēkoties un likt nervozēt arī lielajām hokeja nācijām. Pirms gadu mijas mūsu U20 izlases puiši startēja Pasaules čempionātā pirmās divīzijas A grupā, izcīnot sudraba medaļu. Vien nedaudz pietrūka, lai izcīnītu ceļazīmi uz elites divīziju. Šo mērķi ceram sasniegt 2020.gadā.

Arī maģiskais 2020.gads būs spraigs – pavasari sagaidīsim Pasaules čempionāta zīmē, kas notiks Šveicē. Hokeja gardēži noteikti ar nepacietību gaida kvalifikācijas turnīru uz 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Šis atlases turnīrs notiks Latvijas galvaspilsētā! Aicinām atbalstīt hokejistus Arēnā Rīga. 2020.gadā arī jāpaveic būtiskākie plānošanas un sagatavošanās darbi 2021.gada Pasaules čempionātam, kas notiks Rīgā. Svinēsim hokeju – spēli, ko mīlam!

Gadu mijā Latvijas Hokeja federācijas vārdā izsaku pateicību ikvienam, kurš saistīts ar hokeju un novēlu veiksmīgu Jauno gadu – lai izdodas paveikt iecerēto un tiekties uz jaunām virsotnēm!

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis.

Sadarbības partneri