Hārtlijs: Trāpījām neticamus metienus

Latvijas hokeja izlase atspēlējās un pasaules čempionātu šovakar sāka ar uzvaru, pārspējot Austrijas valstsvienību (5:2). Piedāvājam galvenā trenera Boba Hārtlija sacīto pēc pirmās uzvaras.

"Lūzuma punkti bija vairāki. Zinājām, ka pirmais periods būs smags. Puiši bija nervozi, turklāt mēs ielaidām vairākumā. Ja vaicājat man, kurš bija lūzuma brīdis, tad tas, ka uzreiz atguvām vārtus pēc tam, kad bijām ielaiduši. Un ne tikai vienreiz, bet pat divreiz [gan no 0:1 panākot 1:1, gan no 4:2 panākot 5:2 – aut.]. Mūsu pirmie vārti bija ārkārtīgi svarīgi. Jutu, ka mūsu sniegums kļuva arvien labāks un labāks," sacīja Hārtlijs.

"Gatavosimies nākamajai spēlei – iesiesim ģērbtuvēs, apsveiksim ar uzvaru un atgādināsim, ka rīt ir jauna diena. Rīt mūs sagaida smaga pretiniece [Šveice, kas ar 9:0 sagrāva Itāliju – aut.]. Svinībām nav iemesla. Varam būt priecīgi par uzvaru, bet mūsu pirmais mērķis ir tikt ceturtdaļfinālā. Tas ir labs sākums, taču šodien spēle varēja aiziet uz abām pusēm," kanādietis turpināja. "Saglabājām koncentrēšanos un disciplīnu un pēkšņi sākām mest iekšā neticamus metienus – nedomāju, ka šajā turnīrā vispār ir tāds vārtsargs, kurš varētu tikt galā ar tiem metieniem, kurus izpildījām pēdējā trešdaļā."

Ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Otavas "Senators" uzbrucējs Rūdolfs Balcers. "Viņš ir burvis ar ripu. Ripa atrod viņu, viņš atrod ripu. Viņam ir ļoti labs metiens, viņš ir spēcīgs ar ripu, un šovakar viņš kopā ar Ronaldu Ķēniņu un Rodrigo Ābolu bija spēks," uzbrucēju slavēja treneris. Pēc potītes savainojuma sadziedēšanas jau pirmajā spēlē uz ledus varēja kāpt Teodors Bļugers. "Viņa nozīme ir milzīga. Viņš ir lielisks divvirzienu centrs. Ņemot vērā, kā viņš sāka karjeru Pitsburgas "Penguins", viņš sāk kļūt par ļoti labu profesionāli. Viņš ir ļoti labs aizsardzībā, bet uzbrukumā viņa meistarība ir daudz lielāka, nekā cilvēki domā. Viņa arsenāls ir pilnīgs. Viņš ir ļoti labs iemetienos, viņš var spēlēt gan vairākumā, gan mazākumā. Viņa atgriešanās [no lazaretes] ir ļoti nozīmīga," komentēja Hārtlijs.

Kaspara Daugaviņa savainojuma dēļ kapteiņa lomu čempionātā pilda Lauris Dārziņš. "Ļoti ilgi gaidīju, kad viņš beidzot būs manā rīcībā. Atceros, ka pirms diviem gadiem viņš guva savainojumu pēdējā pārbaudes spēlē. KHL sezonas laikā uzturēju sakarus ar Lauri – runājām Zvaigžņu spēlē un katru reizi, kad "Dinamo" viesojās pie mums vai kad Rīgā biju es. Viņš ir lielisks spēlētājs – ļoti ātrs, meistarīgs, ar labu ripas redzējumu, viņa pieredze mūsu jaunajai komandai ir ļoti nozīmīga," bilda Hārtlijs.

Šovakar vārtus sargāja Kristers Gudļevskis, taču spēles pieteikumā bija arī vakar no Ziemeļamerikas atlidojušais Elvis Merzļikins. "Elvis ir diezgan iespaidīgs. Viņa koncentrēšanās, viņa tieksme uz sāncensību, viņa tehnika un paveiktais Latvijas izlases labā – ļoti iespaidīgi. Varam viņam vēlēt tikai to labāko – NHL viņam ir liela iespēja. Viņš būs gatavs. Viņš vēl nav spēlējis, taču man nav šaubu, ka viņš būs labs," komentēja treneris.

Avots: Sportacentrs.com

Sadarbības partneri