Latvijas izlase pēdējā pārbaudes mačā zaudē Šveicei

Nespēlējot Teodoram Bļugeram, Mikam Indrašim un Kristeram Gudļevskim, ar zaudējumu sagatavošanās ciklu pirms pasaules čempionāta noslēgusi Latvijas izlase, kas izbraukumā ar 0:2 piekāpās Šveicei. Lielisku sniegumu vārtos demonstrēja 20 gadus vecais Gustavs Grigals.

Mūsējiem cīņas ievadā grūtības sagādāja aktīvais sāncenšu presings, tādēļ daudz laika tika pavadīts aizsardzības zonā. Iegūtā iespēja spēlēt vairākumā ļāva mazliet atpūsties, bet turpinājumā sekoja pašu pārkāpumi – Artūrs Kulda un Emīls Ģēģeris atstāja Latvijas valstsvienību trijatā. Pirms diviem gadiem NHL ar 1. numuru draftētais Niko Hišīrs stūrī apsteidza Ralfu Freibergu, uzreiz sekoja piespēle gar vārtiem, un punktu pie tālā stabiņa pielika Vinsents Praplans – 1:0 Šveices labā.

Pēc 15. minūtē gūtajiem vārtiem laukuma saimnieki nenoņēma kāju no gāzes pedāļa, tādējādi Latvijai bija lielas problēmas ar ripas iegūšanu un momentu veidošanu uzbrukumā. Šveices uzbrukumos redzamākais spēlētājs bija aizsargs – Nešvilas "Predators" kapteinis Romāns Jozi gan pats bīstami meta no distances, gan dalīja atjautīgas piespēles, bet Grigals vairākas reizes labi pārvietojās un paguva glābt komandu no vēl vieniem ielaistajiem vārtiem.

Tiesa, otrās trešdaļas noslēgumā mājinieki aizsardzībā pieļāva vairākas neraksturīgas kļūdas. Vispirms tika uzdāvināta ripa Gintam Meijam, kuram gan metiens norāvās, pēcāk Oskars Batņa uzbrukuma smailē izvirzīja Tomu Andersonu, kurš nākamajā sezonā spēlēs Šveices labākajā līgā, bet ar viņa metienu no neērtā satvēriena galā tika Leonardo Dženoni. Līdz ar to pirms noslēdzošajām 20 minūtēm abas izlases šķīra vieni vārti.

Tā tas bija līdz pat 50. minūtei, kad Šveices valstsvienībai izdevās dubultot pārsvaru – 2:0. Laukuma saimniekiem izdevās ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā, un bīstamā pozīcijā nonāca Janniks Vēbers. Viņa metienu ar ķiveri atvairīja Grigals, bet komandas biedri nesadalīja ripu un nenotīrija vārtu priekšu. Viņus sodīja Simons Mozers, kurš no tuvas distances meta garām uz ledus guļošajam Grigalam.

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāks tieši pēc nedēļas – nākamajā sestdienā pulksten 17:15 spēle pret Austriju. Dienu vēlāk tiks aizvadīta turnīra otrā spēle, spēkojoties tieši pret Šveices hokejistiem.

Latvijas izlases sastāvs

Gustavs Grigals (Jānis Auziņš); Guntis Galviņš – Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs – Kristaps Sotnieks, Artūrs Kulda – Uvis Balinskis, Kristaps Zīle – Edgars Siksna, Jānis Jaks; Ronalds Ķēniņš – Rodrigo Ābols – Rūdolfs Balcers, Rihards Bukarts – Lauris Dārziņš – Roberts Bukarts, Rihards Marenis – Oskars Batņa – Toms Andersons, Emīls Ģēģeris – Gints Meija – Mārtiņš Dzierkals

Šveice - Latvija 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Vārti: 14:51 Praplans (Hišīrs, vair.) 1:0, 49:25 Mozers 2:0
Soda minūtes: 2:12
Metieni: 34:17
Vārtsargi: Leonardo Dženoni – Gustavs Grigals

Latvijas izlases pārbaudes spēles

Datums Laiks Spēle Rez.
19. aprīlis 21:15 Francija – Latvija 2:3 PM
21. aprīlis 17:00 Francija – Latvija 2:0
24. aprīlis 19:30 Latvija – Krievija 2:4
25. aprīlis 18:30 Latvija Krievija 2:1 P
3. maijs 21:15 Šveice – Latvija 4:1
4. maijs 19:30 Šveice – Latvija 2:0

Latvijas izlases spēles PČ

Datums Laiks Spēle
11. maijs 17:15 Latvija – Austrija
12. maijs 21:15 Latvija – Šveice
14. maijs 17:15 Itālija – Latvija
16. maijs 21:15 Čehija – Latvija
18. maijs 13:15 Latvija – Krievija
20. maijs 21:15 Zviedrija – Latvija

Sadarbības partneri