LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr.15

Ceturtdien, 28.februārī norisinājās kārtējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti seši jautājumi.

1. Par LHF spēles tiesnešu iesniegumu LHF Disciplinārajai Komisijai ar lūgumu izvērtēt situāciju, kas norisinājās Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta (LBJČH) U13 grupas 16. februāra spēles nr. 117 starp komandām “Pārdaugava 06” un “HS Rīga 2007” laikā.

Nolēma:

1.1. Pamatojoties uz DSN punktu nr. 21., kā arī čempionāta vispārējām prasībām, piemērot “Pārdaugava 06” trenerim 50 EUR naudas sodu par spēles protokola neparakstīšanu.

1.2. Pamatojoties uz Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) punktiem 12. un 26., kā arī DSN skaidrojuma trešo apakšpunktu, piemērot U13 grupas komandas “Pārdaugava 06” klubam 150 EUR naudas sodu.

 

2. Par HK Mogo iesniegumu LHF Disciplinārajai Komisijai ar lūgumu pārvērtēt atsevišķu epizodi un tajā piešķirto sodu pretinieku komandas spēlētājam Optibet Hokeja Līgas (OHL) 20. februāra spēlē nr. 117 starp komandām “HK Zemgale/LLU” un “HK Mogo” .

Nolēma:

2.1 Pieņemt zināšanai, ka spēlētājam, pamatojoties uz DSN punktu nr. 3., jau ticis piemērots DSN 3. punktā paredzētais sods – 1 spēles diskvalifikācija.

 

3. Par Optibet Hokeja Līgas (OHL)  16. februāra spēli nr. 114, kurā tiesnešiem nav tikusi nodrošināta atsevišķa dušas telpa un labierīcības, nav atskaites laika tiesnešu telpā un laukuma marķējums nav saskatāms.

Nolēma:

3.1. Pieņemt zināšanai, ka HS Rīga uzsākusi nepilnību novēršanu un līdz 2019./20. g. sezonai apņemas nepilnības novērst.

 

4. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta (LBJČH) U15 grupas 17. februāra spēlēm nr. 96 un 78, kurās mājinieku klubs “Pārdaugava” uz abām spēlēm vienlaicīgi norīkoja tikai vienu atbildīgo medicīnas darbinieku.

Nolēma:

4.1. Pamatojoties uz DSN punktu nr. 21., kā arī čempionata nolikuma punkta 6.6., izteikt brīdinājumu “Pārdaugava” klubam par pieļautā pārkapuma nepieļaujamību uz katru mājas spēli, atgādinot, ka jebkāda negadījuma situācijā “Pārdaugava” kluba vadība ir tiesiski atbildīga par visām iespējamām ar pārkāpumu saistītajām sekām.  

4.2. Informēt visus LBJČH klubus par čempionāta nolikuma 6.6. punkta pārkāpuma nepieļaujamību.

 

5. Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas (JAHL) 13. februāra spēli nr. 122 starp komandām “Prizma” un “Valmieras HK”, kurā spēlētājam nr. 2 Arvim Svenam Grandovskim “Valmieras HK” komandas sastāvā uz krekla nebija uzvārda.

Nolēma:

5.1 Pamatojoties uz DSN punktu nr. 16., piemērot “Valmieras HK” klubam 50 EUR naudas  sodu.

 

6. Par LBJČH kluba "Pērkons" čempionāta nolikumu pārkāpumiem, neiesūtot LHF savu mājas spēļu laikus nolikumā noteiktajā termiņā.

Nolēma:

6.1. Pamatojoties uz DSN punktu nr. 21., kā arī čempionāta nolikuma punktiem 5.11. un 5.11.1., ņemot vērā, ka šis ir atkārtots pārkāpums, neizmaksāt “Pērkons” klubam LHF paredzēto kompensāciju par LBJČH U15 grupas 3. marta spēli nr. 110 starp komandām “Pērkons” un “HK Venta 2002/Tukums”.

 

Sadarbības partneri