Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols Kuldīgā tiekas ar hokeja entuziastiem

Pirmdien, 3. decembrī, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols viesojās Kuldīgas domē, tiekoties ar vietējiem hokeja entuziastiem. Diskusijā tika pārrunāta Kuldīgas hokeja halles būvēšanas iespējamība, kā arī hokeja attīstības veicināšana novadā.

Vispirms Viesturs Koziols Kuldīgas novada Domes priekšsēdētājai Ingai Bērziņai svinīgi dāvināja Latvijas valstsvienības spēļu kreklu, ar kādu mūsu spēlētāji maijā pārstāvēja izlasi pasaules čempionātā Dānijā.

Diskusijas pirmā daļa bija veltīta Latvijas Hokeja federācijas prezentācijai, kurā V. Koziols detalizēti pastāstīja par federācijas šobrīd realizētajiem attīstības plāniem, organizētajiem turnīriem un nākotnes plānu konceptiem. Viena no iecerēm, kura nākotnē varētu skart arī kuldīdzniekus, – Latvijas skolu čempionāta rīkošana.

Tāpat V. Koziols pieskārās Latvijas nacionālās izlases panākumiem, uzslavējot valstsvienības galveno treneri Bobu Hārtliju, par jaunas hokeja kultūras ieviešanu un profesionālo attieksmi darba procesā. Vēl LHF ģenerālsekretārs iezīmēja, ka valstsvienības dalība pasaules čempionātā pieprasa lielus finanšu resursus, tādēļ hokeja federācija aktīvi strādā ar sadarbības partneriem.

Noslēgumā V. Koziols izteica savu viedokli par iespējām Kuldīgā būvēt hokeja halli. LHF ģenerālsekretārs uzsvēra, ka Kuldīgā halle nav nepieciešama, jo tuvākajās pilsētās (Talsos, Brocēnos, Ventspilī) tādas ir, un izmaksas, kas skar halles būvniecību, ir pārāk lielas pašvaldībai. V. Koziols atgādināja, ja LHF ir sabiedriska organizācija, kuras mērķis nav būvēt hokeja halles.

Tomēr federācijas pārstāvis sacīja, ka Kuldīgas hokeja halles būvniecību var realizēt entuziastu pulks, taču jāsāk ar ‘’sniega pikas’’ iekustināšanu. Pēc tam vārds tiks dots hokeja entuziastiem, kuri no idejas par halles būvniecību neatteicās. Taču piekrita, ka vispirms jāsāk ar sezonālo āra hokeja laukumu. Tāpat viņi izteica domas par āra hokeja laukuma idejas realizēšanu, un hokeja attīstību Kuldīgā.

Sadarbības partneri