Latvijas klubu izlase trešajā trešdaļā "salauž" Igaunijas valstsvienību

FOTO: Hockey Lietuva

Ar uzvaru Baltijas kausa izcīņu Viļņā sākusi Valērija Kuļibabas vadītā Latvijas klubu izlase, kas ar 4:1 pārspēja Igaunijas hokejistus.

Latvijas izlasei izdevās jau trešajā minūtē izvirzīties vadībā, kad pēc metiena no distances ripa veiksmīgā rikošetā no "Zemgales"/LLU aizsarga Kalvja Ozola atrada ceļu vārtos (1:0). Igaunija atbildēja ar vairākām bīstamām epizodēm un 13. minūtē arī panāca izlīdzinājumu. Teicamu individuālo meistarību nodemonstrēja Somijas augstākās līgas kluba JYP uzbrucējs Roberts Roba, kurš izspraucās starp diviem aizsargiem un izslidoja vienatnē pret Reini Petku (1:1).

Arī turpinājumā iniciatīva nelielu spēles nogriezni piederēja te vienai, te otrai komandai. Pirmā perioda izskaņu un otrā perioda sākumu labāk aizvadīja Latvija, tad krietni aktīvāk uzbruka igauņi, liekot vairākkārt pasvīst arī Petkum, bet otrās trešdaļas beigās un trešās trešdaļas sākumā atkal biežāk vārtus apdraudēja Latvija, kas 47. minūtē arī atguva vadību.Spēlējot četratā pret četriem, Kārlis Ozoliņš tika paklupināts aiz igauņu vārtiem un deva Latvijai iespēju spēlēt vairākumā. Un šī iespēja arī tika izmantota, tiesa, jau piecatā pret četriem – vien dažas sekundes pēc atgriešanās no noraidīto soliņa vārtu guvumā piedalījās Aleksejs Širokovs, kurš piespēlēja brālim Maksimam Širokovam, kurš no zilās līnijas pietuvojās labajam iemetienu aplim un izdarīja teicamu metienu no distances (2:1). Drīzumā Latvija neizmantoja divus vairākumus, taču piecas minūtes līdz pamatlaika beigām tomēr dubultoja pārsvaru.

Ātrā pretuzbrukumā divi pret vienu Artūrs Homjakovs apspēlēja aizsargu un gribēja izdarīt piespēli partnerim, taču sanāca vēl labāk un ripa pēc neprecīzās piespēles izspurdza starp Villema Henrika Koitmā kājsargiem (3:1). Pat nepaguvuši attapties no šoka, igauņi arī ceturto reizi ķeksēja ripu ārā no vārtu tīkliņa. Pie apmales labi nocīnījās Ričards Bernhards, kurš vārtu priekšā piespēlēja Ozoliņam (4:1).

Baltijas kausā šoreiz piedalās sešas komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Latvijas un Igaunijas grupā piedalās arī Rumānija, kas rīt tiksies ar igauņiem, bet pret mums spēlēs sestdien plkst. 15:30. Otrā apakšgrupā spēlē Lietuva, Japāna un Baltkrievija.

Latvija – Igaunija 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Vārti: 2:20 Ozols 1:0, 12:59 Roba (Makrovs, Lahesalu) 1:1, 46:07 M. Širokovs (A. Širokovs, vair.) 2:1, 54:49 Homjakovs 3:1, 56:29 Ozoliņš (Bernhards) 4:1
Soda minūtes: 2:10
Vārtsargi: Reinis Petkus – Villems Henriks Koitmā

Latvijas klubu izlases sastāvs “Turkish Airlines Baltic Challenge Cup”:

Vārtsargi: Reinis Petkus (“Zemgale/LLU”), Kārlis Zakrevskis (HK "Liepāja).

 

Aizsargi: Krišs Lipsbergs, Renārs Demiters (abi HK “MOGO”), Maksims Širokovs (HK “Prizma”), Vjačeslavs Minajevs (HK “Liepāja”), Kalvis Ozols, Aleksejs Popovs (abi HK “Zemgale/LLU”), Eduards Fjodorovs (HK “Lido”), Bruno Bakanovs (HK “MOGO”), Rinalds Rosinskis (HK Zemgale/LLU”);

Uzbrucēji: Andris Siksnis, Kārlis Ozoliņš (visi HK “MOGO”), Kristaps Liepa, Alekejs Širokovs, Sandis Grīnbergs, (visi HK “Prizma”), Juliāns Misjus , Ričards Bernhards, Artūrs Homjakovs, Jānis Ričards Kārkliņš (visi HK “Zemgale/LLU”), Kristaps Riekstiņš (HK “Prizma”), Artjoms Pankevičs (HK “MOGO”), Ričards Fomins (HK “Liepāja).

Sadarbības partneri