Latvijas nacionālā izlase turnīru Minskā sāk ar drošu uzvaru pār Slovēniju

FOTO: Viesturs Koziols

„Euro Ice Hockey Challenge” turnīra pirmajā spēlē Minskā, Baltkrievijā, Latvijas hokeja izlase pārliecinoši apspēlēja Slovēniju (4:1). Vārtus Latvijai guva Rūdolfs Maslovskis, Mārtiņš Dzierkals, Egils Kalns un Edgars Kulda.

Latvijas vārtos šodien stājās Jānis Auziņš, kurš ikdienā spēlē „Prizmas” sastāvā Latvijas hokeja līgā. Viņš nostāvēja sausā mača lielāko daļu, tiekot pārspēts tikai trešajā periodā, kad mazākumā atvairīja pirmo metienu, bet nenoturēja ripu, un Slovēnija guva goda vārtus.

Līdz tam brīdim Latvija nokārtojusi sev komfortablu pārsvaru. Sezonas pirmajā pārbaudes spēlē rezultātu izdevās atklāt ātri – mača piektajā minūtē to paveica Rūdolfs Maslovskis, kurš uz zilās līnijas ātri un skaisti apspēlēja aizsargu un pēc tam arī vārtsargu. Pirmās trešdaļas izskaņā Boba Hārtlija vadītā komanda arī dubultoja pārsvaru, kad pēc metiena no zilās līnijas slovēņu aizsargs atsita ripu tukšu vārtu stūra priekšā, un tur pirmais bija Mārtiņš Dzierkals, gūstot savus sezonas pirmos vārtus oficiālā mačā.

3:0 tika panākts otrā perioda sākumā, kad izcēlās Čehijā spēlējošais Edgars Kulda, izmantojot Egila Kalna rezultatīvu piespēli vārtu priekšā. Latvija turpināja otrajā periodā uzbrukt vairāk nekā pretinieki, kas noveda pie iespējas spēlēt divu vīru vairākumā, un Egilam Kalnam daudz laika nevajadzēja, lai ar panāktu 4:0. Kalns no zilās līnijas ar ripu pats pieslidoja tuvāk vārtiem un pēc ātrām divām piespēlēm no jau visai tuvas distances izdarīja precīzu metienu.

Par labāko Latvijas izlasē šajā spēlē tika atzīts Edgars Kulda, komandas trešo vārtu autors. Jāpiemin, ka šodienas mačā gūtie vārti Maslovskim un Kalnam bija pirmie Latvijas izlasē. Dzierkals savukārt guva otros vārtus izlasē, kā arī viņš vienīgais Latvijas sastāvā simboliskajā pēcspēles metienu sērijā realizēja savu bullīti.

Rītdien Latvijas izlasei pretim stāsies Francijas valstsvienība, kas šovakar aizvadīs spēli ar turnīra saimniece Baltkrievijas izlasi.

Latvijas izlases sastāvs EIHC turnīram Minskā:

Vārtsargi: Jānis Auziņš (HK “Prizma”), Rihards Cimermanis (HK “Zemgale/LLU”)

Aizsargi: Ralfs Freibergs (HC “Zlin”, Čehija), Artūrs Salija (HK “Poprad”, Slovākija), Eduards Hugo Jansons (“Neftyanik”, Krievija), Roberts Mamčics (Rīgas “Dinamo”), Roberts Kaļķis (HK “Rīga”), Pauls Svars (HK “Rīga”) un Kristaps Jākobsons (“Zemgale/LLU”), Rihards Ķuzis (HK "Prizma").

Uzbrucēji: Edgars Kulda (HC “Zlin”, Čehija), Oskars Batņa, Mārtiņš Dzierkals, Frenks Razgals, Rihards Marenis, Roberts Lipsbergs (visi Rīgas “Dinamo”), Vladislavs Adeļsons (“Zemgale/LLU”), Bruno Zabis (HK “Liepāja), Juris Upītis, Edgars Homjakovs, Lauris Rancevs (visi HK “Kurbads”), Rūdolfs Maslovskis (HK “Mogo”), Egils Kalns (HK “Liepāja”).

Euro Ice Hockey Challenge: (Baltkrievija, Minska)

Datums Laiks Spēle Rez.
08.11.2018. 13:15 Latvija – Slovēnija 4:1
09.11.2018 14:30 Latvija – Francija  
10.11.2018 18:30 Latvija – Baltkrievija

Sadarbības partneri