Ar aizraujošiem mačiem un intrigām debitējis JAHL čempionāts!

Pirmā Junioru Attīstības Hokeja līgas (JAHL) sezona startēja 31. augustā ar spēli starp „Rīgu 2002” un iepriekšējo divu gadu pirmās līgas labāko komandu – „Ventu 2002”. Gandrīz divu mēnešu laikā čempionātā notika daudz kas interesants gan komandu, gan atsevišķo spēlētāju izpildījumā.

Divas sausās spēles Tomasam

Pagaidām „Pārdaugavas” rezultātus nevar nosaukt par iepriecinošiem, jo komanda ieņem sesto vietu ar septiņiem punktiem pēc sešām spēlēm. Tomēr tieši šīs vienības vārtsargs Ernests Valdemārs Tomass neļāva sevi pārspēt divos mačos no pieciem, kuros viņš sargāja vārtus. Tajās spēlēs „Pārdaugava” pārspēja „Zemgale Juniors” ar 4:0 un „Valmieras HK” ar 2:0. Turpinājums vairs nebija tiks veiksmīgs – četri zaudējumi pēc kārtas, bet Tomass ir vienīgais ar divām "sausām" spēlēm.

Divas līderes pagaidām ar vienu zaudējumu

Pēc septiņām aizvadītajām cīņām JAHL ir divas līdervienības, jo gan „Dinaburga”, gan „Venta 2002” tika pie uzvarām sešos mačos. Daugavpilij ir apbrīnojama rezultativitāte – 44 vārti septiņās spēlēs jeb vairāk, nekā seši vārti vienā mačā. Tieši šīs rādītājs ir iemesls, kāpēc „Dinaburga” šobrīd apsteidz „Ventu 2002” turnīra tabulā. Pavisam drīz kāda no vienībām piedzīvos otro zaudējumu, jo abu komandu savstarpējā spēlē notiks jau šajā otrdienā Ventspilī plkst. 18:15.

Savdabīgās „Dinaburga” un „Zemgale Juniors” specbrigādes

Ieskatoties specbrigāžu statistikā kādam varētu šķist, ka ir notikusi kļūda. Spēlējot skaitliskajā vairākumā turnīra pastarīte „Zemgale Juniors” guvusi trīs vārtus, bet ielaidusi četrus. Izskatās, ka Artjoma Ogorodņikova komandai labāk nespēlēt ar skaitlisko pārsvaru. Vēl interesantāka ir „Dinaburgas” situācija mazākumā – četri ielaistie vārti, un seši gūtie. Kopumā septiņas no deviņām komandām ielaida kaut vienu ripu vairākumā, bet četras vienības spēja atzīmēties arī skaitliskajā mazākumā.

36 soda minūtes vienā mačā

Savdabīgo rekordu uzstādīja „Valmieras HK” uzbrucējs Rūdolfs Builis, kurš savu pagaidām vienīgo spēli noslēdza ar 36 soda minūtēm. Pirmajā periodā 19 gadus vecais hokejists saņēma 2+10 minūšu sodu par notriekšanu, otrajā Builis vēl vienu reizi devās uz noraidīto soliņu – divas minūtes par sitienu ar nūju, bet 26. minūtē pabeidza spēli – 2+20 minūšu sods par rupjību. „Valmieras HK” to maču zaudēja ar 1:5, bet Builis izlaida piecas nedēļas.

Bez papildlaikiem tikai „Zemgale Juniors”

Astoņas no deviņām kaut reizi spēlēja overtaimā. Tikai mačos ar „Zemgale Juniors” dalību uzvarētāja vienmēr tika noskaidrota 60 minūtēs, un tā vienmēr bija jelgavnieku pretiniece. „Liepājas SSS” aizvadījusi trīs pagarinājumus, zaudējot visos no tiem, „Rīgai 2002” un „Mārupei/AKO” pa divām uzvarām divos overtaimos, bet „Dinaburga” un „Venta 2002” vienīgos zaudējumus čempionātā piedzīvoja tieši papildlaikā.

Arī rezultatīvākie hokejisti spēlē Daugavpilī un Ventspilī

„Dinaburga” guvusi 44 vārtus septiņos mačos, „Venta 2002” – 36, tāpēc nav brīnums, ka arī rezultatīvākie spēlētāji nāk no šīm komandām. Top-bombardieru saraksta augšgalā ir daugavpiliešu uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs, kuram 21 (6+15) punkts septiņas spēlēs, viņam seko ventspilnieks Edgars Cgojevs – 20 (6+14) punkti tikpat mačos. Abi uzbrucēji ir labākie piespēlētāji līgā, bet labākie snaiperi ar septiņiem vārtiem ir Elvis Kaimiņš no Ventspils un Vadims Vabiščevičs no Daugavpils.

„Dinaburgas” rekords – 13 vārti vienā mačā

Pagaidām čempionāta rezultatīvākā spēlē norisinājās Daugavpilī starp vietējo „Dinaburgu” un viesiem no Jelgavas - „Zemgale Juniors”. Šajā mačā 13 ripas no 14 ielidoja „Zemgale Juniors” vārtos, jau pēc pirmā perioda rezultāts bija 7:0. Ar rezultativitātes punktiem atzīmējās 15 no 20 laukuma spēlētājiem, vārtus guva astoņi dažādi hokejisti, bet četras reizes pretinieku vārtsargu apspēlēja Vadims Vabiščevičs.

Sadarbības partneri