Rīgā aizvadīts Starptautisks hokeja seminārs

No 22. līdz 23.augustam Rīgā norisinājās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) un Šveices Hokeja federācijas (SIHF) kopīgi rīkotais starptautiskais vasaras hokeja seminārs.

Divu dienu seminārā piedalījās pārstāvji no 12 dažādām hokeja federācijām: Ungārijas, Turcijas, Gruzijas, Igaunijas, Šveices, Beļģijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Luksemburgas, Krievijas, Islandes un Ukrainas.

Seminārs tika rīkots ar mērķi vienkopus aicināt gan lielu, gan nelielu valstu hokeja federāciju pārstāvjus, kuri dalītos pieredzē un kopīgi radītu jaunas, progresīvas idejas hokeja attīstībai nākotnē.

Pasākumu otrdien atklāja Šveices hokeja izlašu menedžeris Reto Refainers (Raeto Raffainer), kurš pastāstīja, kā laika gaitā mainījies Šveices hokejs. Tāpat 36 gadus vecais Refainers dalījās zināšanās par to, kā tika “būvēta” Šveices izlase, kas 2018.gada pasaules čempionātā izcīnīja sudraba medaļas.

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Viesturs Koziols savā prezentācijā viesus iepazīstināja ar mūsu valsts hokeja vēsturi, LHF struktūru un budžetu, kā arī pastāstīja par hokeja programmām un nākotnes lielākajiem izaicinājumiem.

Pirmajā semināra dienā pēc citu federāciju pārstāvju prezentācijām notika intensīvs darbs grupās, kad dalībnieki meklēja jaunus risinājumus problēmām un izaicinājumiem.

Nākamās dienas programma sākās ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) padomes locekļa, baltkrieva Sergeja Gončara ieskatu par IIHF budžetu un naudas izlietojumu.

Seminārā noslēgumā Šveices Hokeja federācijas viceprezidents Florians Kolers (Florian Kohler) uzstājās ar savu prezentāciju par IIHF darba kārtību.

“Man šī bija lieliska pieredze,” sacīja Kolers. “Pēdējo piecu gadu laikā, piedaloties IIHF kongresos, man bijusi iespēja aprunāties ar to valstu pārstāvjiem, kas spēlē vienā divīzijā ar mums. Šo federāciju ikdiena ir līdzīga mūsu. Tomēr šajās divās dienās man bija unikāla iespēja iepazīties ar to valstu pieredzi un centieniem, kurās hokejs nav TOP sporta veids. Interesanti, ka viņi saskaras ar līdzīgām problēmām, tikai atšķirīgos līmeņos. Šis seminārs man atvēra jaunus apvāršņus. Ceru, ka arī turpmāk tiks rīkoti līdzīgi semināri. Šajās divās dienās ieguvu vairāk nekā pēdējo piecu gadu IIHF kongresos.”

“Semināra norises vieta un organizācijas līmenis bija izcils,” sacīja Ungārijas Hokeja federācijas viceprezidents Zoltans Kovačs. “Bija patīkami iepazīties un dalīties pieredzē ar dažādu federāciju pārstāvjiem, kā, piemēram, Gruzijas, Turcijas, Islandes. Ļoti, ļoti ceru, ka arī turpmāk norisināsies šādi pasākumi, uz kuriem būsim ielūgti. Tas mums vēl vairāk palīdzēs attīstīt hokeju kā sportu ne tikai mūsu valstī, bet visā pasaulē.”

Semināra dalībnieki otrdien un trešdien vakarā apmeklēja arī “Latvijas Dzelzceļa” kausa maču, lai vērotu Rīgas “Dinamo” komandas dalību.

Nākamais IIHF organizētais seminārs norisināsies no 27. līdz 29.septembrim Maltā. 

Sadarbības partneri