Pa karjeras kāpnēm uz augšu. Treneris Zirnis stāsta par NAHL čempiona titulu un nākotnes iecerēm

Latvijas speciālista Kārļa Zirņa (40) vadībā Šrevportas “Mudbags” komanda triumfēja Ziemeļamerikas junioru hokeja līgas (NAHL) čempionātā. Par savu lielisko sezonu un nākamajiem izaicinājumiem K.Zirnis dalījās intervijā vietējam laikrakstam.

“Vairāk nekā desmit gadus atpakaļ Šreveportā ierados kā spēlētājs un vēlējos izcīnīt čempionu titulu. Tomēr tas nepiepildījās. Dzīve apgriezās kājām gaisā. Atgriezos šeit jau trenera lomā, izcīnot čempionu titulu,” vietējam laikrakstam sacīja Zirnis.

Nākamajā sezonā 40 gadus vecais Zirnis, kurš decembrī turpinās vadīt arī Latvijas U-20 izlasi pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, pieņēmis jaunu izaicinājumu un kļūs par NCAA pirmās divīzijas Aļaskas Universitātes komandas galvenā trenera palīgu.

“Grūtākais šajā ir atstāt sev tuvus cilvēkus Šrevportā un “Mudbags” komandā. Šie lieliskie ļaudis man palīdzēja tieši hokeja ziņā,” atzina Kārlis.

Zirnis “Mudbags” komandu trenēja divas sezonas. Savukārt iepriekš latvietis vadīja Nešvilas “Jr. Predators” vienību, kas spēlē trešajā spēcīgākajā Ziemeļamerikas junioru līgā.

“Tās ir kāpnes. Gribu trenēt pēc iespējas augstākā līmenī,” skaidroja Zirnis. “Vēlētos, lai jau tagad kāds mani nolīgst par galveno treneri, bet tas ir jānopelna un sevi jāpierāda. Tas ir process. Uzskatu, ka došanās uz NCAA ir lieliska iespēja, un es varēšu daudz mācīties.”

Par NAHL čempioniem Šrevportas “Mudbags” komandā kļuva vēl divi latvieši – vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals un uzbrucējs Roberts Baranovskis. Zīmīgi, ka aiznākamajā sezonā studēt un spēlēt NCAA hokeju uz Aļaskas Universitāti arī dosies vārtsargs Grigals, kurš pērn ar Latvijas U-20 izlasi izcīnīja sudrabu PČ pirmās divīzijas A grupā.

“Mans spilgtākais mirklis no aizvadītās NAHL sezonas ir čempiona titula svinēšana ģērbtuvē pēc pēdējā mača. Kas par fantastisku stāstu…,” atminējās Zirnis.

Zirnim ir pietiekami liela pieredze arī darbā ar Latvijas nacionālo valstsvienību. Pāris gadus viņš bija asistents Latvijas izlasē Tedam Nolanam. Tāpat Zirnis kopā strādājis ar Aleksandru Beļavski, Leonīdu Beresņevu un Bobu Hārtliju.

Sadarbības partneri