Bijušais LHF prezidents Lipmans saņēmis IIHF balvu par ieguldījumu hokeja attīstībā

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) šodien īpašā ceremonijā godina šīgada Slavas zāles dalībniekus. Svinīgajā notikumā tiek piešķirtas arī atzinības par ieguldījumiem hokeja attīstībā, popularizēšanā un atpazīstamības veicināšanā visā pasaulē.

Bijušā IIHF prezidenta (1927.-1947.) Pola Loika vārdā nosauktā balva par ieguldījumu hokeja attīstībā šogad tika piešķirta bijušajam Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam. “1993. gadā Latvija uzsāka savu ceļu pretī hokeja elitei, sākot ar C divīziju. Izlases spēlētāju hokeja kaisli spēj pārsist tikai tās līdzjutēju atbalsts, un Latvija jau 22 gadus pēc kārtas sekmīgi cīnās starp pasaules spēcīgākajām valstsvienībām. Lieli nopelni šajos panākumos bija tieši Kirovam Lipmanam.”

Pola Loika vārdā nosauktā balva tiek pasniegta par ieguldījumu hokeja attīstībā, kā arī par ieguldījumu IIHF organizācijā un starptautiskajā hokejā kopumā. IIHF uzsvērusi, ka tieši Lipmana vadībā Latvijas valstsvienība deviņdesmitajos gados sasniedza pasaules čempionāta elites divīziju, kā arī komanda četras reizes piedalījusies olimpiskajās spēlēs. Lipmana prezidentūras laikā tika uzceltas 17 ledus halles, kā arī veicināta sieviešu hokeja attīstība.

“Mani dārgie hokeja draugi, laiks rit vēja spārniem. Tā vien šķiet, ka vēl vakar pieteicu mazās Latvijas kandidatūru Pasaules hokeja čempionāta rīkošanai. Jūs mūs atbalstījāt, un tas bija brīnišķīgs brīdis manā un Latvijas hokeja dzīvē. Vēlos pateikties visai pasaules hokeja ģimenei par šo mirkli, tāpat arī saviem draugiem,” īss savā uzrunā bija Lipmans.

Lipmans LHF prezidenta amatu ieņēma kopš 1998.gada, turklāt pirms tam viņš to vadīja 1994. un 1995.gadā. 

Sadarbības partneri