Krista Jip-Čaka: Biju patīkami satraukta pirmo reizi uzvilkt Latvijas izlases kreklu

Latvijas sieviešu valstsvienība aizvadītās nedēļas nogalē piedalījās starptautiskajā turnīrā Polijas pilsētā Katovicē. Šajās pārbaudes spēlēs debiju Latvijas izlases rindās piedzīvoja Krista Jip-Čaka (22), kurā sarunā ar LHF pauda lielu prieku un saviļņojumu par spēlēšanu valstsvienības sastāvā.

- Pirmo reizi pārstāvēji Latvijas valsti - kāda bija šī pieredze?

- Uzvilkt Latvijas kreklu starptautiskajā arēnā bijā fantastiska pieredze. Savukārt pats turnīra līmenis bija krietni augstāks nekā es biju cerējusi. Varu teikt atklāti – Latvijas komandā ir ļoti daudzas talantīgas spēlētājas.

- Vai pirms mača biji nedaudz saviļņota?

- Biju patīkami satraukta pirmo reizi uzvilkt Latvijas nacionālās valstsvienības kreklu. Tā ir privilēģija un lieliska iespēja!

- Esi Latvijā pavadījusi jau kādu laiku. Kā Tu vērtē Latvijas sieviešu izlases sniegumu?

- Uzskatu, ka komandas spēlētājas ir mērķtiecīgas, savu sniegumu mēs uzlabojam ar katru spēli. Izlasē ir laba veterānu un jauno spēlētāju proporcija. Ar nepacietību gaidu šī gada pasaules čempionātu, lai varam pierādīt savu varēšanu.

- Kā tika aizvadīts Polijas turnīrs?

- Šis turnīrs mums palīdzēs sagatavoties pasaules čempionātam, kur mūsu mērķis ir kvalificēties pirmās divīzijas A grupai. Komandā bija laba atmosfēra. Meitenes darīja visu nepieciešamo, lai mēs uzvarētu. Protams, ir vilšanās par to, ka pēcspēles metienos piekāpāmies polietēm un ierindojāmies otrajā vietā. Tomēr mēs apzināmies, ka šī pieredze mums jāizvērtē un jāpaņem pozitīvais, jāmācās no kļūdām.

Turnīra pirmajā duelī Latvijas izlase ar 9:2 uzveica Ungārijas U-19 hokejistes, dienu vēlāk ar 1:2 pēcspēles metienos piekāpās Polijas vienībai, bet noslēdzošajā mačā ar 3:2 uzveica spānietes.

Jāizceļ, ka Krista savā debijas spēlē Latvijas izlases sastāvā guva "hattrick"! Kā izteicās Latvijas sieviešu izlases menedžere Ināra Zvīdre, tad Jip-Čaka bija viena no valstsvienības līderēm. 

Latvijas sieviešu izlase aprīlī pasaules čempionātā pirmās divīzijas B grupā Itālijas pilsētā Asiago spēkosies ar Kazahstānu, Ķīnu, Poliju, Dienvidkoreju un mājiniecēm Itāliju. 

Sadarbības partneri