Cipuļa 200. spēlē Latvija nenotur pārsvaru un bullīšos zaudē Dānijai

FOTO: Studija Imagine

Pēdējā "Euro Ice Hockey Challenge" turnīra spēlē Dānijas pilsētā Herningā sestdien Latvijas valstsvienība pirmajā trešdaļā ieguva divu vārtu pārsvaru, taču to nenosargāja un pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:3 piekāpās mājiniecei Dānijai.

Pirms spēles rīta sapulcē treneris Bobs Hārtlijs izsauca priekšā Robertu Bukartu, Mārtiņu Cipuli un jauno Rūdolfu Polcu. Pirmais vakar pret Franciju aizvadīja savu simto spēli valstsvienības sastāvā, bet Mārtiņam šī vakara mačs bija 200. spēle izlases rindās. Tieši tāpēc Hārtlijs iecēla Cipuli par valstsvienības kapteini, Bukartu nozīmēja par asistentu, un simboliski asistenta pienākumus uzticēja arī jaunākajam izlases spēlētājam Polcam.

Spēle iesākās līdzīgi un pirmajās desmit mača minūtēs ne nevienai, ne otrai komandai nebija spilgtu momentu, bet 14. spēles minūtē rezultātu atklāja Latvija. To paveica iepriekš aprakstītie varoņi - pēc Cipuļa piespēles Bukarts izvirzīja Latviju vadībā ar 1:0. Drīz pēc tam Latvija izmantoja arī vairākumu, un Rodrigo Ābols ar teicamu metienu vārtu augšējā stūrī dubultoja viesu pārsvaru - pēc pirmās trešdaļas Latvija bija vadībā ar 2:0.

Otrās trešdaļas ievadā Latviju gaidīja liels pārbaudījums - nācās spēlēt trijatā pret pieciem, un Dānija šādu dāvanu izmantoja. Trešajā trešdaļas minūtē 24 gadus vecais rezultatīvais Helsinku "Jokerit" uzbrucējs Niklass Jensens, kuru 2011. gadā ar augsto 29. numuru draftēja "Canucks", panāca 2:1. Tie arī bija vienīgie vārti spēles otrajā trešdaļā, pēc kuras latvieši aizvien bija vadībā.

Pēdējās trešdaļas astotajā minūtē mājinieki dzēsa Latvijas vadību, kad ar spēcīgu metienu septiņas sezonas savulaik NHL spēlējušais "Jokerit" kapteinis Peters Regins panāca līdzsvaru uz rezultāta tablo (2:2), turklāt tas notika Latvijai spēlējot vairākumā. Spēles pamatlaiks noslēdzās bez noskaidrota uzvarētāja, un to paveikt nepalīdzēja arī papildus piecas minūtes.

Pēcspēles metienu sērijā Latvijas labā vārtus guva Roberts Bukarts un Rihards Marenis, bet savu iespēju neizmantoja Rihards Bukarts. Arī dāņi iemeta divus no pirmajiem trijiem metieniem, un sekoja sērijas turpinājums. Jensens bija precīzs arī savā otrajā piegājienā, bet Robertam Bukartam tas neizdevās. Līdz ar to Latvija piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 2:3.

Šī bija pēdējā trešā Latvijas spēle turnīrā Dānijā. Kopvērtējumā latvieši ar četriem punktiem trijās spēlēs ierindojās otrajā vietā.

Dānija - Latvija 2:2 (0:2, 1:0, 1:0)
Vārti: 13:19 Ro.Bukarts (Cipulis, Zabis) 0:1, 17:50 Ābols (Galviņš, vair.) 0:2, 22:07 Jensens (Nīlsens, Regins, vair.) 1:2, 47:46 Regins (maz.) 2:2, 65:00

Latvijas izlases sastāvs EIHC turnīram Dānijā

Vārtsargi: Ivars Punnenovs ("SCL Tigers", Šveice), Rihards Cimermanis ("Zemgale/LLU").
Aizsargi: Guntis Galviņš (Rīgas “Dinamo”), Oskars Cibuļskis (“Mountfield”, Čehija), Ralfs Freibergs ("HC Zlin", Čehija), Roberts Kaļķis (HK "Rīga"), Artūrs Salija ("HC Nove Zamky", Slovākija), Renārs Kārkls (HK “Rīga”), Edmunds Augstkalns (“Strasbourg”, Francija), Rūdolfs Kalvītis (“Aurora University Spartans”, ASV).
Uzbrucēji: Roberts Bukarts (“HC Zlin”, Čehija), Rihards Bukarts, Edgars Kulda (abi Rīgas “Dinamo”), Rodrigo Ābols ("Orebro HK", Zviedrija), Rolands Vīgners (“Mulhouse”, Francija), Mārtiņš Cipulis, Sandis Zolmanis (abi HK “Kurbads”), Roberts Jekimovs (“Frederikshavn White Hawks”, Dānija), Rihards Marenis (“Aurora University Spartans”, ASV), Linards Mazurs-Mago ("Aker/Strangnas", Zviedrija), Bruno Zabis, Egils Kalns (abi "Liepāja/Optibet"), Rūdolfs Polcs (HS “Rīga").

Euro Ice Hockey Challenge (Herninga, Dānija)

Datums Laiks Spēle Rezultāts
15.02.2018. 20:00 Latvija – Austrija 6:1
16.02.2018 20:30 Latvija – Francija 3:5
17.02.2018 17:00 Latvija – Dānija 2:3

AVOTS: Sportacentrs.com
 

Saistītie raksti

Sadarbības partneri