Jānis Sprukts par Latvijas kausa finālu: Visu izšķirs spēle aizsardzībā

Otrdien, 6.februārī, plkst.19:30, “Arēnā Rīga” norisināsies Latvijas kausa izcīņas fināls, kur HK “Mogo” spēkosies ar HK “Kurbads” komandu. Pārdomās par gaidāmo maču dalījās HK “Kurbads” pieredzējušie uzbrucēji Jānis Sprukts un Mārtiņš Cipulis.

Iepriekšējās divas reizes Latvijas kausa izcīņas finālā triumfēja HK “Mogo”.

Optibet Hokeja līgā šosezon “Mogo” ar “Kurbadu” spēkojušies trīs reizes. Divās no trijām cīņām uzvaras svinējuši “Mogo” hokejisti. “Tās savstarpējās spēles bija līdzīgas. Varbūt kaut kur pacietības pietrūka,” atzina Sprukts. “Uzskatu, ka abas komandas ir vienlīdz spēcīgas. Kausa fināla uzvarētāju noteiks tas, kurš vairāk un centīgāk nospēlēs aizsardzībā.”

“Negribētu teikt, ka “Mogo” bija pārāki par mums. Arī statistika par to liecina. Mums noteikti jāpiestrādā pie momentu realizācijas, kā arī spēles aizsardzībā un vairākumā,” pārdomās dalījās pieredzējušais uzbrucējs Mārtiņš Cipulis.

Abas komandas šīs sezonas laikā būtiski stiprinājušas savu sastāvu. HK “Kurbads” vienībai pievienojušies jau pieminētie Sprukts un Cipulis, bet “Mogo” rindas pastiprinājuši Aleksejs Širokovs un krievu leģionārs Dmitrijs Moņja, kuram ir milzīga pieredze Kontinentālajā hokeja līgā.

Speciālā izlozē janvāra sākumā tika noskaidrots, ka laukuma saimnieka priekšrocības finālā iegūs “Mogo” vienība. Tā kā spēle starp “Mogo” un “Kurbads” norisināsies uz neitrāla laukuma, LHF rīkoja speciālu izlozi, kurā laukuma priekšrocības ieguva pērno divu sezonu kausa ieguvēji - “Mogo”.

Atgādināsim, ka “Mogo” un “Kurbads” trešo gadu pēc kārtas spēkosies Latvijas kausa izcīņas finālā. 6.februāra spēli tiešraidē translēs arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Biļetes uz šo spēli iespējams iegādāties portālā www.bilesuserviss.lv

Sadarbības partneri