LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr.13

31.janvārī norisinājās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti deviņi jautājumi.

1. Par OHL kluba "Zemgale/LLU", kuras mājas ledus hallē uzstādīts tablo, kas neatbilst IIHF standartiem, laika atskaiti veicot nepareizā virzienā.  

Disciplinārā Komisija (DK) izskatīja kluba “Zemgale/LLU” iesniegumu ar problēmas skaidrojumu,

Nolēma:

Pamatojoties uz Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 21. punktu, piešķirt “Zemgale/LLU” klubam naudas sodu 142 EUR un termiņu jautājuma sakārtošanai līdz 01.03.2018.

 

2. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionātu Hokejā (LBJČH) 20. janvāra U14-B grupas spēli nr. 61 starp komandām "Saulys/BTAKaunas" un "Pērkons", kurā spēlētājs nr. 9  Inavs Blažko "Pērkons" komandas sastāvā saņēma 25 minūšu noraidījumu un diskvalifikāciju par speršanu. 

Nolēma:

2.1. Pamatojoties uz DSN 15.1. punktu piešķirt I.Blažko 5 spēļu diskvalifikāciju bez iespējas izpirkt kādu no spēlēm. 

 

3. Par Optibet Hokeja Līgas (OHL) 13. janvāra spēli nr. 66 starp komandām "HK Zemgale/LLU" un "HK Liepāja/Optibet", kurā spēlētājs nr. 36 Romāns Ņekļudovs "HK Liepāja/Optibet" komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par speršanu.

DK izskatīja kluba “Liepāja/Optibet” iesniegumu ar lūgumu mazināt iepriekš piespriesto sodu,

Nolēma:

3.1. Atstāt spēkā iepriekš piespriesto diskvalifikāciju

 

4. Par LBJČH 20. janvāra U14-A grupas spēli nr. 96 starp komandām "Pirāti" un "HS Rīga 04/05", kurā spēlētājs nr. 28 Daniels Bunkus "HS Rīga 04/05" komandas sastāvā saņēma 5+20 minūšu noraidījumu par grūdienu mugurā.  

DK izskatīja komandas “Pirāti” iesniegumu un iesūtīto video materiālu ar epizodi,

Nolēma: Atstāt spēkā spēles laikā piešķirto sodu, kurš ir atbilstošs pārkāpumam.

 

5. Par OHL 23. janvāra spēli nr. 70 starp komandām "HK Prizma" un "HK Zemgale/LLU", kurā nepilnīgi strādāja "video-gols" sistēma un saņemti papildus ziņojumi par nekārtībām spēles laikā no spēles tiesnešiem. 

Nolēma:

5.1. Uzdot pārbaudīt un līdz 15.02.2018 novērst sistēmas “video-gols” iespējamo neatbilstību prasībām.

5.2. Uzdot klubam “Prizma” spēļu laikā nodrošināt atbildīgo personu par spēles norisi.

 

6. Par OHL 20. janvāra spēli nr. 40 starp komandām "HK Mogo" un "HK Kurbads", kurā mājinieku klubs nav nodrošinājis čempionāta nolikumā prasīto par "video-gola" pieejamību spēles laikā. 

Nolēma:

6.1. Uzdot pārbaudīt un līdz 15.02.2018 novērst sistēmas “video-gols” iespējamo neatbilstību prasībām.

 

7. Par LBJČH 20. janvāra U14-A grupas spēli nr. 92 starp komandām "Venta 2002" un "Ozo Stars", kurā komanda "Ozo Stars" uz spēli ieradās 12 spēlētāju sastāvā, ieskaitot vārtsargu.

Nolēma:

7.1. Ņemot vērā, ka sakarā ar gripas epidēmiju Latvijas Hokeja Federācija (LHF) atļāvusi komandām uz spēli ierasties ar 11 spēlētājiem, to skaitā vārtsargu, atstāt šo jautājumu bez tālākas izskatīšanas.

 

8. Par OHL 27. janvāra spēli nr. 75 starp komandām "HK Mogo" un "HK Kurbads", kurā komandas ekipējuma menedžeris Arvis Manovskis no "HK Mogo" saņēma 20 minūšu sodu par necieņas izrādīšanu tiesnešiem. 

Nolēma:

8.1. Pamatojoties uz DSN 10. punktu, piešķirt “HK Mogo” ekipējuma menedžerim Arvim Manovskim 284 EUR lielu soda naudu ar apmaksas termiņu 10.02.2018. Ja soda nauda netiek samaksāta noteiktajā termiņā, “HK Mogo” netiks pielaista pie spēlēm OHL čempionātā.

8.2. Saskaņā ar LHF Valdes 11. septembra lēmumu, Arvim Manovskim stājas spēkā diskvalifikācija līdz 2017./18. g. sezonas beigām.


9. Pēc LHF Valdes lūguma, pamatojoties uz "HK Kurbads" iesniegumu, nepieciešams pārskatīt LHF Treneru Padomes lēmumus un to pamatojumu par atļaujām LBJČH konkrētiem klubiem pieteikt spēlētājus saskaņā ar Treneru Padomes lēmumiem.

DK izskatīja “HK Kurbads” iesniegumu, kā arī Treneru Padomes atskaiti par visiem šādiem papildus pieteiktajiem spēlētājiem dažādos LBJČH klubos.

Nolēma:

9.1. LHF Treneru Padomes lēmumos neatbilstība LBJČH organizācijai nav konstatēta.

Sadarbības partneri