Hārtlija vadītā izlase uzsāk cīņu turnīrā Francijā, spēles ceturtdien aizvadīs arī vēl četras valstsvienības

FOTO: Guntis Lazdāns

Nedēļas nogalē piecas dažādas Latvijas hokeja izlases aizvadīs pārbaudes spēles gan Latvijā, gan citās valstīs. Piedāvājam nelielu ieskatu par katru no tām.

Pieaugošo izlase Boba Hārtlija vadībā piedalīsies „Euro Ice Hockey Challenge” turnīrā Francijā kopā ar Slovēniju, Baltkrieviju un sacensību mājinieci. Šajā Latvijas valstsvienības modelī tika uzaicināti 23 spēlētāji, no kuriem pieci piedzīvos debiju valsts izlasē. Kopumā komandā ir pārstāvēti Šveices, Krievijas, Čehijas, Zviedrijas, Slovākijas un Latvijas čempionātu spēlētāji.

„Euro Ice Hockey Challenge” kalendārs

9. novembris, plkst. 17:30 Latvija - Baltkrievija

10. novembris, plkst. 17:30 Latvija - Slovēnija

11. novembris, plkst. 19:00 Latvija – Francija

„Optibet” hokeja līgas jeb Latvijas čempionāta izlase Valērija Kuļibabas vadībā brauks uz Klaipēdu, kur norisināsies sezonas otrais „Crowns Baltic Challenge Cup” posms. Kopa ar tradicionālajiem pretiniekiem – Igaunijas (27. vieta IIHF rangā) un Lietuvas (25. vieta) izlasēm turnīrā piedalīsies Ukrainas U-20 komanda, kas spēle 1B divīzijā. OHL izlasē ir spēlētāji no pieciem Latvijas čempionāta klubiem – nevienu pārstāvi nav deleģējusi tikai „Prizma”. Komandā ir arī divi Rīgas „Dinamo” spēlētāji – Georgijs Pujacs un Edgars Kulda.

„Crowns Baltic Challenge Cup” kalendārs

10. novembris, plkst. 16:30 Latvija - Ukraina

11. novembris, plkst. 16:30 Latvija - Lietuva

12. novembris, plkst. 13:00 Latvija – Igaunija

U-20 izlase turpina gatavoties pasaules čempionātam 1A divīzijā, kas norisināsies Francijā no 10. līdz 16. decembrim. Komanda Kārļa Zirņa vadībā dosies uz Ventspili, lai izmēģinātu spēkus pret divām elites divīzijas vienībām - Baltkrieviju un Dāniju, ka arī Austriju – vienu no piecām komandām, ar kuram Latvijas U-20 izlase cīnīsies par iekļūšanu pasaules labāko komandu desmitniekā. Puse no komandas pārstāv hokeja klubu „Rīga”, kas spēlē Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL), daži hokejisti izsaukti no OHL klubiem, ir arī daži leģionāri – no Šveices, Dānijas un Norvēģijas.

Pārbaudes turnīrs Ventspilī, kalendārs

9. novembris, plkst. 19:00 Latvija - Austrija

10. novembris, plkst. 19:00 Latvija - Baltkrievija

11. novembris, plkst. 16:00 Latvija – Dānija

Pirmās spēles jaunā galvenā trenera Oļega Sorokina vadība aizvadīs U-18 izlase, kas aprīlī mēģinās atgriezties elites divīzijā. Komanda aizvadīs trīs spēles izbraukumā, tiekoties ar Norvēģijas vienaudžiem. Uz pirmo nometni tika uzaicināti 37 kandidāti, kuru starpā ir hokejisti no „Optibet” hokeja līgas, Latvijas pirmās līgas, ka arī vairāki leģionāri. Uz Norvēģiju gan nav devušies visi no viņiem.

Pārbaudes spēļu kalendārs, U-18

9. novembris, plkst. 19:00 Latvija - Norvēģija

10. novembris, plkst. 19:00 Latvija - Norvēģija

11. novembris, plkst. 16:00 Latvija – Norvēģija

Spēles aizvadīs arī jaunākās izlases – U-16 un U-17. Paši jaunākie hokejisti Jura Ozola vadībā aizvadīs trīs mačus pret Norvēģijas komandu, bet U-17 hokejisti dosies uz Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku, kur sacentīsies meistarība ar mājinieci, Slovākiju un Krievijas U-16 izlasi.

Pārbaudes turnīrs Minskā, kalendārs

9. novembris, plkst. 15:15 Latvija – Baltkrievija

10. novembris, plkst. 10:45 Latvija – Krievija U-16

11. novembris, plkst. 12:00 Latvija – Slovākija

Pārbaudes spēļu kalendārs OZO ledus hallē

9. novembris, plkst. 15:45, Latvija - Norvēģija

10. novembris, plkst. 15:45, Latvija - Norvēģija

11. novembris, plkst. 12:00, Latvija - Norvēģija

Sadarbības partneri