LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr.6

25.oktobrī norisinājās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti pieci jautājumi.

1. Par OHL spēli nr. 23 starp komandām HK "Zemgale/LLU" un HK "Mogo", kurā HK "Mogo" spēlētājs nr. 7 Rustams Begovs izrādījis necieņu pret tiesnešiem, saņemot par to 10+20 minūšu sodu. 

Nolēma:

1.1. Izteikt brīdinājumu un, pamatojoties uz DSN nolikuma 1. punktu, atstāt spēkā 1 spēles diskvalifikāciju.

2. Par U14 grupas spēli nr. 19 starp komandām "Kurbads" un "Pārdaugava 06", kura nevarēja sākties, jo netika nodrošināta čempionāta nolikuma obligātā prasība par medicīnas personāla klātbūtni.

Nolēma:

2.1. Pamatojoties uz DSN 26. punktu , izteikt hokeja klubam “Kurbads” brīdinājumu – atkārtošanās gadījumā tas tiks uzskatīts par atteikumu ierasties uz spēli. Piešķirt zaudējumu hokeja klubam “Kurbads” konkrētajā spēlē ar 0:W.

3. Par OHL kluba HK "Liepāja/Optibet" nespēju nodrošināt čempionāta nolikuma prasību par pastāvīgiem spēlētāju numuriem uz spēļu krekliem.

Nolēma:

3.1. Vērst LHF valdes uzmanību uz radušos problēmu un aicinājumu iesaistīt hokeja klubu Rīgas “Dinamo” jautājuma atrisināšanā.

4. Par OHL spēli nr. 27 starp komandām HK "Mogo" un HK "Prizma", kurā HK "Prizmas" vārtsargam nr. 81 Edgaram Lūsiņam par spēlētāja bloķēšanu tika piešķirts 5+20 min. sods, pamatojoties uz asins parādīšanos laukumā pēc sadursmes. 

Disciplinārā Komisija izskatīja E.Lūsiņa iesniegto apelāciju ar situācijas skaidrojumu un lūgumu atcelt piemēroto sodu. Tāpat tika izskatīts konkrētās epizodes video materiāls.

Nolēma:

4.1. Atzīt piemēroto sodu par nepamatotu un atcelt Edgaram Lūsiņam piešķirto 5+20 minūšu noraidījumu.

5. Par OHL spēli nr. 11 starp komandām HK "Zemgale/LLU" un HK "Liepāja/Optibet" , kura norisinājās Liepājā un tiesneši tur saskārušies ar ļoti novecojušu video gola atkārtojuma sistēmu, kā rezultātā iespējamais vārtu guvums šajā spēlē tika skatīts aptuveni 20 minūtes. 

Nolēma:

5.1. Izteikt brīdinājumu hokeja klubam “Liepāja”  un dot laiku līdz 31.12.2017, lai uzlabotu video gola sistēmu tā, lai spēles tiesnešiem epizodes būtu iespējams caurskatīt 1 minūtes laikā.

 

Sadarbības partneri