"Klusējošo hokeja kareivju" piemiņas pasākums

FOTO: Mārtiņš Aiše

Otro gadu oktobra pirmajā sestdienā hokeja veterāni kopā ar tuviniekiem devās uz Rīgas kapsētām pieminot spēlētājus un trenerus, kas veidojuši Latvijas ripas spēles vēsturi.

"Klusējo hokeja kareivju" piemiņas gājiens tika organizēts ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) atbalstu. 

Piemiņas diena izvēlēta 7. oktobris, jo 1994. gadā šajā datumā mūžībā aizgāja viens no visu laiku apdāvinātākajiem un spējīgākajiem Latvijas hokejistiem Viktors Hatuļevs.

“Zeme sedz hokeja kareivjus kā dzimtenē, tā arī svešumā. Vienīgais, ko mēs varam šodien, ir censties apzināt, atcerēties, pieminēt mūsu hokeja pamatu licējus un tos, kuri nežēlojot sevi cīnījušies laukumos, pateikties un novērtēt viņu ieguldījumu mūsu hokeja vēsturē,” teic gājiena idejas autors Ēvalds Grabovskis. “Pamatā tika apmeklēti pirmi un otrie Meža un Raiņa kapi. Tika nolikti ziedi un iedegtas svecītes. Kārļa Roņa, Harija Vītoliņa, Edgara Rozenberga, Alfona Jēgera, Jāņa Šulberga, Kārļa Skrastiņa, Viktora Hatuļeva un citu mūsu hokejam nozīmīgu personību atdusas vietas. Tiek apzinātas un apmeklētas arī citas mūžīgā miera ostas. Vēlamies pasākumu padarīt tradicionālu un pateicamies visiem, kas saprot un piedalās. Šogad atbalstu sniedza Latvijas Hokeja federācija.”

AVOTS: LA.lv.

Sadarbības partneri