Hārtlijs: Mēs būvēsim jaunu hokeja kultūru

FOTO: Mārtiņš Aiše

Latvijas nacionālās valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs sarunā ar “NHL Tonight” pastāstīja par savu lēmumu turpināt strādāt ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) un nākotnes mērķiem.

"Latvijā ir nomainījusies federācija, kas vēlas radīt jauno hokeja vilni. Šajā valstī ir aptuveni 6000 spēlētāju, tādēļ mēs nevaram sevi salīdzināt ar ASV, Kanādu, Krieviju un Zviedriju. Tajā pašā laikā Latvijā pret šo sporta veidu izturas ar lielu kaisli. Manos darba pienākumos ietilps gan darbs ar Latvijas nacionālo valstsvienību, būs jāvada treneru semināri, gan būs jāpalīdz darbā ar U-16, U-18 un U-20 jauniešu izlasēm. Mēs šajā valstīm būvēsim jaunu hokeja kultūru," intervijā ar "NHL Tonight" sacīja Hārtlijs.

"Ar hokeja federāciju centīsimies realizēt jaunas idejas, lai hokeju Latvijā spēlētu aizvien vairāk bērnu," atzina kanādiešu speciālists. "Man tā būs unikāla pieredze. Pagājušajā sezonā patiešām izbaudīju darbu ar Latvijas izlasi, tādēļ nolēmu piekrist šim izaicinājumam."

57 gadus vecais Kanādas speciālists, kurš ar LHF parakstīja vienošanos uz piecām sezonām, arī atklāja savus nākotnes saistībā ar Latvijas valstsvienību. "Mans galvenais uzdevums ir aizvest Latviju uz 2022.gada olimpiskajām spēlēm. Nākamā olimpiāde mums iet secen, tādēļ arī no viņu (LHF) puses tika izteikts piedāvājums uz pieciem gadiem."

"Pērn pasaules čempionātā mums bija izcils starts. Trijās spēlēs bijām tikuši pie maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem. Savu labāko turnīra cīņu aizvadījām pret Zviedriju, kur piekāpāmies ar 0:2. Visā pasaules čempionātā mums bija lielisks vairākums, taču šajā mačā mēs nespējām realizēt skaitlisko pārsvaru. Mēs neiekļuvām ceturtdaļfinālā, jo dramatiskā cīņā zaudējām vāciešiem. Puišiem es vienmēr esmu teicis, ka uz turnīru mēs nebraucam piedalīties! Mēs vēlamies uzvarēt katrā mačā! Mums ir jāizvirza augstāki mērķi," skaidroja Latvijas izlases stūrmanis.

Sadarbības partneri