Svinīgi atklāta “Kurbads” ledus halle

FOTO: Lotārs Zariņš

Otrdien, 29.augustā norisinājās “Kurbads” ledus halles (Lidlauka ielā 37) svinīgā atklāšanas ceremonija. Pasākumā piedalījās arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis, mūsu valsts hokeja leģendas, “Kurbads” ledus halles īpašnieki un sabiedrībā pazīstami cilvēki.

“Man ir liels gods atrasties šeit un uzrunāt tik lielu hokeja cienītāju publiku,” halles atklāšanas svētkos teica LHF prezidents Kalvītis.” Gribētu teikt lielu paldies un sveikt “Kurbads” īpašnieku Andi Pikānu ar šo halles atklāšanu. Šī ir viena jauna un lieliska hokeja celtne, kas pulcēs simtiem jauno hokejistu, lai viņi augtu un popularizētu hokeju Latvijā. Paldies visiem, kas šajā halles būvniecībā ieguldīja savu darbu un padarīja to par realitāti. Lai mums visiem kopā veicās un lai Latvija hokejā rullē.”

“Uzsākot šo halles būvniecību, vēl šobrīd atceros, kā liku savu pirmo akmeni. Tagad varu teikt, ka stāvu savā pilī. Šo visu procesu es gribētu salīdzināt ar ceļu līdz Latvijas čempionu titulam. Tas ir bijis smags, sarežģīts un fiziski morāls darbs. Ir bijušas gan skaistas, gan pamācošas uzvaras. Šodien, stāvot pie šīs ledus halles, ir līdzīgas sajūtas, kādas bija šī gada pirmajā aprīlī, kad HK "Kurbads" kļuva par Latvijas čempioniem. Šo sajūtu nevar aprakstīt, jo darbi runā skaļāk par vārdiem. Es vēlos pateikties visai komanda, jo bez viņam to nebūtu iespējams paveikt,” sacīja “Kurbads” īpašnieks.

Pēc svinīgās lentītes pārgriešanas viesi bija aicināti uz ekskursiju un apskatīt ledus halles iekštelpas. Nedaudz vēlāk uz ledus laukuma uzstājās latviešu folkmetāla grupa "Skyforger", bet pēc tam sekoja dokumentālās filmas “HK Kurbads ceļš uz virsotni” pirmizrāde.

Pēc svinīgajām uzrunām, valsts karoga pacelšanas un Latvijas himnas atskaņošanas tika aizvadīta draudzības spēle starp Helmuta Baldera un Aleksandra Macijevska komandām.

Atgādināsim, ka Latvijas čempioni HK “Kurbads” savu pirmo mājas spēli aizvadīs jau 9.septembrī, spēkojoties ar valsts sudraba medaļas ieguvējiem “Mogo”.

Sadarbības partneri