Latvijas hokeja čempionāta nosaukums turpmāk būs “Optibet hokeja līga”

FOTO: Guntis Lazdāns

Ceturtdien, 10.augustā Latvijas Hokeja federācija (LHF) preses konferencē oficiāli paziņoja par noslēgto trīs gadu sadarbības līgumu ar “Optibet” uzņēmumu. Turpmāk Latvijas hokeja čempionāta nosaukums būs “Optibet hokeja līga” (OHL).

“Sadarbība ar "Optibet" ilgusi jau vairākus gadus, un pērn, kad pārņēmām federāciju, secinājām, ka viņi darījuši arī lielu daļu federācijas darba. Gatavojoties jaunajai sezonai, sapratām, ka mums ir līdzīgi mērķi, ko vēlamies sasniegt. Abas puses domājam par attīstību un viegli vienojāmies par sadarbību. Tagad ir vienošanās uz trim gadiem un vēlamies, kopā strādājot, pacelt hokeja līmeni, lai šajā laikā OHL kļūst par skatāmāko un apmeklētāko līgu Latvijā,” aģentūrā LETA citēts LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Preses konferences laikā Koziols neslēpa, ka OHL līgas plānos ietilpst arī paplašināties, klāt pieaicinot komandas no pārējām divām Baltijas valstīm – Lietuvas un Igaunijas.

“Latvija Baltijas valstīs ir līdere hokejā, un Starptautiskā Hokeja federācija uz mums skatās kā uz valsti, kam jāattīsta hokejs šajā reģionā,” sacīja Koziols. “Igauņi un lietuvieši pauda, ka gribētu spēlēt labākā līmenī. Mēs ilgi runājām ar viņiem, bet tikai jūlija beigās saņēmām atbildi, ka viņi nevar savākt naudu, lai būtu pietiekami laba komanda un mūsu turnīrā būtu konkurētspējīgi. Arī Igaunijā ir jauna hokeja vadība, un mēs viņiem centīsimies palīdzēt,” stāstīja Koziols.

Noslēdzot vienošanos ar “Optibet”, no nākamās sezonas OHL ieviesīs vairākas aktuālas izmaiņas, piemēram, statistika tiks detalizētāk atspoguļota, kā arī līgai būs sava interneta vietne.

“Līgas dalībnieku skaits nav atkarīgs no mums, bet mēs gribētu, lai būtu, piemēram, astoņas komandas. Tomēr arī vēlamies, lai komandas būtu sabalansēti spēcīgas un nebūtu 8:0 rezultāti,” uzsvēra LHF ģenerālsekretārs.

 "Gribējām parādīt, ka varam izdarīt vēl vairāk. Latvijas Hokeja federācijas mērķis ir mainīt hokeja saimniecību," "Sportacentrs" portālā citēts "Optibet" mārketinga vadītājs Dainis Niedra. "Arī mēs gribam, lai hokejs kļūtu populārāks un lai cilvēki veiktu likmes arī uz vietējo čempionātu, jo pagaidām apgrozījums nav liels."

2017./2018.gada sezonas regulārais čempionāts sāksies 9.septembrī. Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, bet izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām.

Sadarbības partneri