Māris Ziediņš par IIHF simpoziju: Man kā trenerim šis bija ļoti vērtīgs seminārs

Talsu hokeja kluba treneris Māris Ziediņš bija viens no 280 pasaules speciālistiem, kurš šī gada 13. - 14.maijā Ķelnē piedalījās ikgadējā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā treneru simpozijā. Sarunā ar LHF komunikācijas daļu 38 gadus vecais Ziediņš dalījās iespaidos, kas gūti šajā verienīgajā seminārā.

Kā atklāja Ziediņš, šajā IIHF simpozijā ar runām uzstājās hokeja sabiedrībā pazīstami speciālisti no “Hockey Canada” un “USA Hockey”, kā arī savu amatu profesionāļi no Zviedrijas, Vācijas un Somijas federācijām.

“Galvenā tēma, kas visu semināra laiku tika uzsvērta: trenera lielā loma un atbildība spēlētāju ilgtermiņa attīstībā. Pirmajā dienā vairāki Ziemeļamerikas speciālisti stāstīja par slidošanas iemaņu attīstīšanu, sportošanas daudzpusību un bērnu treniņu prioritāšu noteikšanu. Noslēdzošajā pirmās dienas uzrunā Džons Vaitsaids (“USA Hockey”) uzdeva retorisku jautājumu: kurš dzīvē tiks tālāk - lieliska personība vai lielisks hokejists?” pastāstīja Ziediņš.

“Savukārt otrajā dienā tika stāstīts par lielo nozīmi hokejistu vecāku izglītošanā. Tā mūsdienās ir ļoti būtiska lieta. “Hockey Canada” jau vairākus gadus ir ieviesti “vecāku izglītības kursi”, kas katru sezonas sākumu ir jānoklausās visiem bērnu treneriem. Tāpat vismaz vienam no bērna vecākiem ir jāapmeklē šie kursi, jo tikai pēc tam šim hokejistam tiek izsniegta spēļu licence,” skaidroja Māris Ziediņš.

“Man kā trenerim šis bija ļoti vērtīgs seminārs. Trenera amats uzliek lielu atbildības nastu. Mūsu aroda speciālists ir tas, kurš piedalās bērna personības veidošanā. Pirmie soļi gados jaunajiem spēlētājiem ir paši svarīgākie, tie palīdz veidot ilgtermiņa attīstību un spēju augt. Pateicos LHF par doto iespēju piedalīties šajā seminārā,” sacīja latviešu treneris.

IIHF Starptautisko Hokeja federācijas simpoziju Māris Ziediņš apmeklēja kopā ar citu treneri no Latvijas - Nikolaju Siļčonoku.

"Sākumā vēlos pateikties Latvijas hokeja federācijai par lielisko iespēju piedalīties šādā mēroga  pasākumā," atzina Siļčonoks. "Šis bija unikāls pasākums, kuram piemita draudzīga atmosfēra, kas ļāva man mācīties no pasaules atzītiem speciālistiem."

Katru gadu LHF federācija sadarbībā ar IIHF deleģē divus Latvijas trenerus dalībai starptautiskajam simpozijam.

Sadarbības partneri