2021. gada pasaules čempionāts notiks Rīgā un Minskā!

Tiesības uz 2021. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanu šodien ieguva Latvijas un Baltkrievijas kandidatūra. IIHF Izpildkomitejas balsojumā par labu Latvijai un Baltkrievijai nobalsoja ar 55 balsīm, savukārt Somijas kandidatūra saņēma 52 balsis.

Pusfināla, kā arī fināla mačs un cīņa par trešo vietu notiku Baltkrievijā „Minsk Arena” ledus hallē. Latvijas grupas spēles un divi ceturtdaļfināli tiktu aizvadīti „Arēnā Rīga”, kura jau ir piedzīvojusi pasaules čempionāta atmosfēru 2006. gadā. Arī Baltkrievijai ir pieredze pasaules čempionāta rīkošanā. Tāpat, kā 2006. gadā Rīgā, arī 2014. gadā Minskā tika rīkots pasaules čempionāts augstākajā divīzijā. 

Jau zināms, ka 2018. gada pasaules čempionāts tiks rīkots Dānijas pilsētā Kopenhāgenā, 2019. gada pasaules čempionāts norisināsies Slovākijas pilsētas Bratislavā un Košicē, savukārt 2020. gadā – Šveices pilsētās Cīrihē un Lozannā.

Aigars Kalvītis: "Mums jau sākumā bija skaidrs, ka Somija kā hokeja lielvalsts būs spēcīgs konkurets. Tas ir vēl lielāks gandarījums, ka hokeja sabiedrība atbalstīja tieši mūs ar baltkrieviem un deva šīs tiesības rīkot pasaules čempionātu. Mums ir jāuzbūvē treniņhalle blakus "Arēnai Rīga", tādēļ ceram uz lielu valsts un pašvaldības atbalstu, jo tas būs milzīgs notikums Latvijas sporta dzīvē. Gribu uzvsērt, ka šis lielais pasaules čempionāts un nav čempionāts olimpiskajā gadā, kas ļaus piesaistīt daudz NHL spēlētājus. "

Sadarbības partneri