Latvija nepiedalīsies Eiropas jaunatnes ziemas Olimpiādē Tucijā

Ņemot vērā ārkārtas stāvokli un nestabilo drošības situāciju Turcijā, LOK Izpildkomiteja nolēmusi atsaukt Latvijas Jaunatnes Olimpiskās komandas dalību Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē.

Eiropas Olimpisko komiteju Izpildkomiteja vakar, 26.janvārī savā sēdē lēma neatcelt plānoto jaunatnes pasākumu Erzurumā, neraugoties ne uz kādiem apstākļiem saistībā ar drošības situāciju Turcijā un vairāk kā 15 Eiropas valstu paziņojumiem par nepiedalīšanos vai daļēju piedalīšanos.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija izplatītajā paziņojumā ir norādījusi, ka dotajā brīdī ir nopietni jāizvērtē nepieciešamība ceļot uz Turciju. Pēc valsts apvērsuma mēģinājuma pagājušā gada jūlijā valstī joprojām ir izsludināts ārkārtas stāvoklis. Tāpat Turcijā joprojām saglabājas augsta teroristu uzbrukuma iespējamība un Ārlietu ministrija aicina izvairīties no cilvēku pulcēšanās vietām un būt īpaši uzmanīgiem un vērīgiem, uzturoties tūristu iecienītās sabiedriskās vietās.

LOK pieprasīja katra komandas sastāvā iekļautā sportista vecāku viedokli – atļaut vai neatļaut bērnam doties uz Turciju, kā arī katras sporta federācijas valdes lēmumu – piedalīties vai nepiedalīties Olimpiādē. Saņemtās atbildes bija ļoti pretrunīgas un liela daļa vecāku un federāciju vadība pauda uzskatu nepiedalīties Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē Erzurumā.

“Manuprāt, nekādi iespējamie finanšu zaudējumi, kuri nenoliedzami radīsies nepiedalīšanās gadījumā, nevar būt vērtīgāki par vecāku sirdsmieru un viņu bērnu drošību un veselību, ko ne Latvijas Olimpiskā komiteja, ne pasākuma organizatori 100% apmērā nevar nodrošināt”, atzīst LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. “Līdz ar to, uzskatu, ka LOK Izpildkomiteja ir pieņēmusi pareizu lēmumu, nedoties uz Olimpiādi un neriskēt ar mūsu jauno sportistu veselību un drošību. Jaunajiem sportistiem vēl būs daudz un dažādas iespējas sevi pierādīt sportā”.

Iepriekš Latvijas Jaunatnes Olimpiskās komandas sastāvā bija iekļauti vairāk kā 50 jauno sportistu, tajā skaitā arī Latvijas U17 hokeja izlase, kura tika ielozēta A apakšgrupā kopā ar Krievijas un Turcijas vienaudžiem.  B apakšgrupā savā starpā sacentīsies Slovākija, Baltkrievija un turnīra organizētāja Turcija.

Olimpiade.lv

Sadarbības partneri