HK "Kurbads" uzveic "Prizmu" un iekļūst Latvijas kausa finālā

Foto: HK Kurbads

Par "Optibet sporta bārs"Latvijas kausa izcīņas pirmo finālistu kļuva HK "Kurbads", kas savā laukumā ar rezultātu 9:0 pārliecinoši apspēlēja HK "Prizma", uzvarot divu spēļu summā ar 16:4.

HK "Kurbads" pēc Mārča Zemberga noraidījuma trešajā minūtē palika mazākumā, taču tieši mājinieki četratā atklāja rezultātu. Vispirms izgājienu viens pret vienu nerealizēja Bruno Zabis, bet jau pavisam drīz Jānis Straupe panāca 1:0. Pēc divām minūtēm savus ceturtos vārtus trīs savstarpējās spēlēs guva Juris Upītis (2:0), bet 14. minūtē pēc Upīša piespēles no aizvārtes izcēlās Edgars Lipsbergs (3:0). Visbeidzot, pirmās trešdaļas pēdējā minūtē pirmais pie Edgara Lūsiņa atvairītās ripas bija Aleksandrs Macijevskis (4:0).

Sandis Zolmanis 23. minūtē gan guva piektos vārtus (5:0), bet vēlāk Toms Hartmanis un Juris Štāls neizmantoja izgājienus pret Lūsiņu nomainījušo Kārli Zakrevski. 33. minūtē vairākuma pēdējā sekundē "Kurbada" sesto ripu iemeta Toms Zeltiņš, pēc Mika Komula piespēles precīzi pieliekot nūju (6:0), un 38. minūtē tuvajā stūrī trāpīja Lipsbergs (7:0).

Trešās trešdaļas ceturtajā minūtē "Prizma" palika trijatā un šajā mazākumā ielaida vēl divas ripas. Jau pēc 21 sekundes Upītis panāca 8:0, bet vēl 63 sekundes vēlāk Macijevskis iemeta arī devītos vārtus (9:0).

Pa trim punktiem uzvarā sakrāja Juris Upītis (2+1), Edgars Lipsbergs (2+1) un Rihards Remiņš (0+3), bet divi vārti Aleksandram Macijevskim. "Prizmas" rindās šodien nespēlēja divi tās rezultatīvākie vīri Viktors Lobačovs (24, 13+14) un Sergejs Piskunovs (22, 8+17).

Otra pusfināla pāra pirmajā mačā sestdien pagājušās sezonas Latvijas kausa ieguvēja HK "Mogo" viesos ar 3:1 uzvarēja virslīgas čempionāta līderi «Zemgale»/LLU. Atbildes cīņa risināsies pirmdien Rīgā, bet Latvijas kausa izcīņas finālspēle 17.februārī notiks "Arēnā Rīga".

Saistītie raksti

Sadarbības partneri