Latvijas izlase „EIHC” šovakar sacentīsies ar Slovēniju, vārtos Jučers

Foto: Mārtiņš Aiše

Ceturtdien, 3. novembrī Latvijas hokeja valstsvienība, Ērika Miļuna un Kārļa Zirņa vadībā, aizvadīs savu pirmo spēli "Euro Ice Hockey Challenge" (EIHC) turnīrā, sacenšoties ar Slovēnijas vienību. Spēles sākums pēc Latvijas laika plkst. 20:30.

Latvijas hokeja izlases kapteiņa pienākumus pildīs Edijs Brahmanis, viņam asistēs Mārtiņš Cipulis un Kristaps Zīle. Spēlē pret slovēņiem, Latvijas izlases vārtus sargās Māris Jučers.

4. novembrī mūsu izlase sacentīsies ar baltkrieviem, bet turnīra pēdējo spēli aizvadīs 5. novembrī pret Franciju. Visas „EIHC” spēles būs skatāmas internetā youtube kanālā ŠEIT.

Ēriks Miļuns:Spēlētājus izvēlējos, pamatā balstoties uz U20 izlasi, ņemot tos, kuri ir Eiropā un kuri varētu sevi apliecināt pieaugušo hokejā. Lai tā nebūtu tikai junioru izlase, papildinājām ar Rīgas "Dinamo" hokejistiem, kuri spēlē mazāk, un klāt spēlētāji no Eiropas vadošajām līgām, kuri nav ar mikrotraumām, kuri sasnieguši sportiskos rezultātus statistikas rādītājos un kuri ir ar nopietnām perspektīvām arī nākotnē. Šo komandu papildināju ar pieredzējušajiem spēlētājiem, kuri vienmēr izlases sastāvā guvuši vārtus, lai ir līdzsvars starp pieredzi un jaunību. Tāpēc ir divi spēlētāji Mārtiņš Cipulis un Edijs Brahmani, kuri nav aizmirsti un kuri pavasarī varētu sastādīt konkurenci nākamajam modelim," tā izvēlēto sastāvu komentēja komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns.

Latvijas hokejs šogad atzīmē 85. gadskārtu, kopš iestāšanās starptautiskajā hokeja saimē. Par godu jubilejai šosezon Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēles aizvadīs retro dizaina formās. 

 

Latvijas izlases sastāvs pa maiņām:

      #30 Māris Jučers (#1 Gustavs Dāvis Grigals)

- #71 Edijs Brahmanis, #79 Vitālijs Pavlovs, #47 Mārtiņš Cipulis;

#55 Uvis Jānis Balinskis, #4 Artūrs Salija;

- #91 Roberts Jekimovs, #94 Edgars Kulda, #94 Miks Lipsbergs;

#5 Alelsandrs Galkins, #3 Ēriks Ševčenko;

- #69 Nikolajs Jeļisejevs, #22 Kirils Galoha, #13 Frenks Razgals;

#44 Eduards Hug Jansons, #14 Kristaps Bazevičs;

- #52 Rihards Puide, #77 Ēriks Žohovs, #12 Roberts Baranovskis;

#97 Kristaps Zīle, #9 Maksims Ponomarenko

 

Latvijas izlases spēļu grafiks:

Datums

*Laiks

Spēle

3. novembris

20:30

Latvija - Slovēnija

4. novembris

17:00

Baltkrievija - Latvija

5. novembris

21:00

Latvija - Francija

Pēc Latvijas laika

Sadarbības partneri