Aizvadīta Latvijas izlašu preses konference, prezentēti valstsvienības jaunie pārbaudes spēļu krekli

Foto: Mārtiņš Aiše

Nedēļas nogalē pārbaudes spēles aizvadīs Latvijas pieaugušo, U20 un klubu izlases, tāpēc Latvijas Hokeja federācijas "Optibet Sporta bārā" rīkoja preses konferenci. Preses konferences ietvaros tika prezentēti jaunie Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēļu krekli, kuri tapa sadarbībā ar "Optibet sporta bāru" un "WTG".

Latvijas hokejs šogad atzīmē 85. gadskārtu, kopš iestāšanās starptautiskajā hokeja saimē. Par godu šai gada dienai šosezon Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēles aizvadīs retro dizaina formās. Tāpat  šajā formās spēlēs arī Latvijas klubu izlase "Baltic Chaallenge Cup" turnīrā Tallinā,

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis: "Ja runājam par novembra turnīriem, tad, pirmkārt, par lielo izlasi. Sacensības Bledā, Slovēnijā, galvenokārt ir plānotas tam, lai varētu pārbaudīt tuvākās un perspektīvākās rezerves no U20 izlases pirms pasaules čempionāta Kanādā. Kā arī gribējām redzēt vairākus spēlētājus no Eiropas un vairākus no Rīgas "Dinamo", kuri netiek pamatsastāvā un kuriem trūkst spēļu prakses.

Eksperimentālo modeli vadīs galvenais treneris Ēriks Miļuns, tomēr lielākais akcents tiks likts uz U20 izlase sagatavošanās posmu, lai redzētu, kā jaunie izskatās vīru konkurencē un vai viņi ir gatavi U20 pasaules čempionāta līmenim.

Piegājiens pašreizējai Latvijas U20 izlasei ir līdzīgs – būs hokejisti no Latvijas, kuri kandidē braukšanai uz Kanādu, kā arī konkurētspējīgākie no U18 valstsvienības, lai sevi apliecinātu augstākā sabiedrībā. Komandu vadīs Igors Smirnovs, kurš varēs gan pārbaudīt savus audzēkņus [Smirnovs būs U18 izlases galvenais treneris nākamajā pasaules čempionātā – aut.], gan dot priekšlikumus U20 vadībai.

Protams, arī turnīrs Tallinā, kas būs svarīgs sadarbībai starp Baltijas valstīm. Pirmo reizi izveidota Virslīgas izlase, lai atbalstītu mūsu kolēģus Igaunijā. Nākotnē mūsu plānos ietilpst Virslīgas paplašināšana ar kaimiņu komandām, lai celtu sportisko līmeni un būtu interesantāks sacensību gars. Tāpēc gribam pārbaudīt, kā izskatāmies uz viņu fona, un atbildību ir uzņēmies Oļegs Sorokins. Gribētos novēlēt, lai Virslīgas komanda pierāda, ka tā ir lielās izlases pārmantotāja.

Nedēļas nogale aizritēs saspringtā gaisotnē. Neskatoties uz to, ka komandām būs eksperimentāli sastāvi, ceram, ka Latvija godam tiks pārstāvēta šajos turnīros."

Latvijas izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns: "Paldies par jaunās valdes uzticību, kura deva iespēju vadīt komandu. Spēlētājus izvēlējos, pamatā balstoties uz U20 izlasi, ņemot tos, kuri ir Eiropā un kuri varētu sevi apliecināt pieaugušo hokejā. Lai tā nebūtu tikai junioru izlase, papildinājām ar Rīgas "Dinamo" hokejistiem, kuri spēlē mazāk, un klāt spēlētāji no Eiropas vadošajām līgām, kuri nav ar mikrotraumām, kuri sasnieguši sportiskos rezultātus statistikas rādītājos un kuri ir ar nopietnām perspektīvām arī nākotnē.

Šo komandu papildināju ar pieredzējušajiem spēlētājiem, kuri vienmēr izlases sastāvā guvuši vārtus, lai ir līdzsvars starp pieredzi un jaunību. Tāpēc ir divi spēlētāji [Mārtiņš Cipulis un Edijs Brahmanis], kuri nav aizmirsti un kuri pavasarī varētu sastādīt konkurenci nākamajam modelim."

Latvijas U20 galvenais treneris Igors Smirnovs: "Sastāvā ir 11 hokejisti, kuri ir jaunāki par 1997. gadu jeb pašreizējo U20 izlases vecumu. Pretī stāsies spēcīgas komandas – Baltkrievija, Norvēģija un Dānija. Tāpat mums ir divi hokejisti no U18 valstsvienības. Lielākā daļa U20 izlases ir izsaukta uz lielo valstsvienību, tāpat mums nepalīdzēs ārzemnieki."

Latvijas klubu izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins: "Paldies iepriekšējai valdei, kas mani izvēlējās, un Māris Baldonieks bija viens no turnīra galvenajiem koordinatoriem. Liels prieks, ka izveidota šāda komanda, un ceru, ka kādreiz tiks izveidota Latvijas otrā izlase, kuru pārstāvēs tieši Virslīgas puiši.

Sastāvu veidojām, lai tam būtu kaut kāda perspektīva nākotnē, lai būtu spēlētāji, kuri vēl varēs pacīnīties par iekļūšanu lielajā izlasē. Ceru, ka viņi spēs ne tikai trenēties kopā ar lielo izlasi, bet arī iekļūt sastāvā.

Sastāvs ir diezgan jauns un kaujasspējīgs. Visiem būs interesanti, lai pretī būtu Dienvidāfrikas Republika, Igaunija vai Lietuva. Sāncenši turnīru uztver nopietni, un arī mums tā vajadzētu. Jāparāda, ka šajā reģionā esam spēcīgākā valsts. Kopā vēl neesam trenējušies, taču visu zinām un mākam . Rīt aizvadīsim vienu treniņu, bet nākamais būs Tallinā."

Sadarbībā ar sportacentrs.com

Latvijas izlases grafiks

Datums Laiks Spēle
3. novembris 20:30 Latvija - Slovēnija
4. novembris 17:00 Baltkrievija - Latvija
5. novembris 21:00 Latvija - Francija

Latvijas U20 izlases grafiks

Datums Laiks Spēle
3. novembris 16:30 Latvija - Baltkrievija
4. novembris 16:30 Dānija - Latvija
5. novembris 18:00 Austrija - Latvija

Latvijas klubu izlases grafiks

Datums Laiks Spēle
4. novembris 19:00 Latvija - Igaunija
5. novembris 17:00 Lietuva - Latvija

Sadarbības partneri