Latvijas sieviešu izlase aizvadījusi divas pārbaudes spēles ar Poliju

Foto: SHK Laima

Gatavojoties Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kas decembra vidū norisināsies Francijā, Latvijas sieviešu hokeja izlase pagājušajā nedēļas nogalē izbraukumā aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Polijas izlases hokejistēm.

Latvijas sieviešu izlasi uz pārbaudes spēlēm Polijā devās bez vairākām vadošām spēlētājām. Mūsu dāmu izlases galvenā trenere Lolita Andriševska sastāvu komplektēja no Latvijā spēlējošām hokejistēm.

Pirmajā spēlē tika piedzīvots zaudējums ar 2:4. Lai gan trešajam periodam sākoties rezultāts uz tablo vēstīja 3:0 mājinieču labā, Latvijas meitenes spēja parādīt raksturu un trīs minūšu laikā guva divus vārtus, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Atlikusī spēles daļa tika aizvadīta sīvi pūloties izlīdzināt rezultātu, tomēr veiksme bija mājinieču pusē un spēle noslēdzās ar rezultātu 2:4 Polijas izlases labā. Latvijas vienības labā vārtus guva  Ivita Krūmiņa un Beāte Žagare.

Otrā pārbaudes spēle Katovicē pret Polijas izlasi noslēdzās ar zaudējumu 0:5. Kaut arī Latvijas meitenēm netrūka vārtu gūšanas iespēju, tomēr realizēt šos momentus neizdevās.

Kā atzina Latvijas izlases menedžere Anna Verhoustinska, tad uz pārbaudes spēlēm Polijā mūsu izlase devās bez 7 vadošajām hokejistēm. Daudzām spēlētājām tā bija debija valstsvienības rindās. „Tas bija labs sagatavošanās posms pirms Olimpiskās kvalifikācijas. Pārbaudījām izlases tuvākās rezerves. Jaunajām meitenēm tā bija liela pieredze. Kopumā meitenes pret Polijas izlases spēcīgāko sastāvu nospēlēja cienījami”, sacīja izlases menedžere.

Latvijas sieviešu hokeja izlase no 15. līdz 18. decembrim Francijā aizvadīs Olimpisko kvalifikācijas turnīra 3. kārtu, kur sacentīsies Francijas un Ķīnas sieviešu hokeja izlasēm, kā arī priekškvalifikācijas turnīra uzvarētāju.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs pārbaudes spēlēs Polijā:

Vārtsardzes: Kristīne Apsīte, Evelīna Nikolajeva;

Aizsardzes: Aija Apsīte, Beāte Žagare, Laila Dekmeijere-Trigubova, Elīza Platā, Ilva Ivaškina, Olita Liepiņa, Ilze Kronberga;

Uzbrucējas: Ieva Pētersone, Ilona Ābola, Baiba Kurme, Kitija Voitkeviča, Vendija Anna Veispāla, Ivita Krūmiņa, Elizabete Laima Lukaševska, Diāna Čerezova.

 

 

Sadarbības partneri