„Prizma” rezultatīvā spēlē viesos uzveic „Liepāju”, „Mogo” un „Kurbadam” pārliecinošās uzvaras

Foto: Ģirts Gertsons

Sestdien, 29. oktobrī Latvijas virslīgas hokeja čempionātā tika aizvadītas trīs regulārās sezonas spēles. Ppie uzvarām tika ''Kurbads'', ''Mogo'' un ''Prizma'', kas attiecīgi uzvarēja ''Pārdaugavu'' (10:3), HS ''Rīga'' (6:2) un ''Liepāju'' (7:5).

HK Mogo – HS Rīga 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)

HK '''Mogo'' un HS ''Rīga'' šajā sezonā pirmajā tikšanās reizē aizvadīja līdz šim rezultatīvāko Virslīgas spēli sezonā, kad HK ''Mogo'' uzvarēja ar desmit vārtu pārsvaru (14:4). Otrajā spēlē šādas rezultativitātes vairs nebija, bet ātri vārti gan. HK ''Mogo'' sastāvā jau 34. sekundē izcēlās no HK ''Zemgales/LLU'' iegūtais uzbrucējs Raimonds Vilkoits, kuram šī bija debijas spēles „Mogo” vienības rindās. 13. minūtē vēl vienus vārtus guva jau pieminētais Vilkoits, bet 14 sekundes pirms pirmā perioda beigām Emīls Ģēģeris vienus vārtus atguva (2:1). Otrā perioda gaitā pēc Rūdolfa Prūša un Sergeja Teluškina vārtiem ''Mogo'' ieguva jau 4:1 handikapu, bet 25 sekundes pirms trešdaļas noslēguma lielajā vairākumā izcēlās Oļegs Šišļaņņikovs (4:2). Trešajā periodā Rustams Begovs un Prūsis iemeta mazākumā, un ''Mogo'' izcīnīja uzvaru ar 6:2.

Pārdaugava – HK Kurbads 3:10 (2:1, 0:2, 1:7)

Virslīgas līdervienībai HK ”Kurbads'' vienībai radās nelielas problēmas pret izteikto čempionāta pastarīti ''Pārdaugavu''. Pēc pirmā perioda ''Kurbads'' viesos bija iedzinējos ar 1:2, bet atlikušajā laikā tomēr pierādīja savu meistarības pārākumu, pēdējā trešdaļā gūstot septiņus vārtus un visā spēlē uzvarot ar graujošu 10:3. Uzvarētāju rindās 4 (3+1) izcēlās septembra mēneša vērtīgākais spēlētājs – aizsargs Mārtiņš Gipters. Divi vārti Bruno Zabja un Edgara Lipsberga kontā, vienu reizi „Pārdaugavas” vārtsargu pārspēja Sandis Zolmanis, Toms Zeltiņš un Pauls Zvirbulis, viņam arī divas rezultatīvas piespēleles. Ar trijām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Toms Hartamanis. Mājiniekiem ar precīzi meta Maksims Osipovs, Juris Bērziņš un krievu leģionārs Pāvels Vasiļjevs.

HK Liepāja – HK Prizma 5:7 (1:2, 1:1, 3:4)

Interesanta spēle izvērtās Liepājā, kur pie pagājušās sezonas čempioniem viesojās HK ''Prizma''. Pēc divām nospēlētām trešdaļām rīdzinieki bija vadībā ar 3:2. Prizmai divreiz precīzi meta Valters Apfelbaums, vienu reizi Jurijs Kļujevskis. Liepājai – Kārlis Ozoliņš un Kristers Freibergs. Trešajā trešdaļā pēc Anda Āboliņa un Edgara Apeļa vārtiem ''Prizma'' ieguva 5:2 pārsvaru, bet tad trīs bezatbildes vārtus īsā laikā iemeta ''Liepājas'' hokejisti (Plānics, Frejs, Rimjāns) - 5:5. Viktors Lobačevs viesiem pārsvaru atgrieza 28 sekundes pēc tam, kad ''Liepāja'' bija panākusi izlīdzinājumu, bet divas minūtes pirms beigām punktu cīņai pielika pieredzējušais Jurijs Kļujevskis - 7:5.

Nākamās virslīgas spēles ir paredzētas pēc novembra izlašu pārtraukuma. 9. novembrī HS „Rīga” uzņems „Pārdaugavu”, HK „Mogo” savā laukumā sacentīsies ar HK „Liepāja” un HK „Zemgale/LLU” Jelgavā spēkiem mērosies ar čempionāta līderiem HK „Kurbads” hokejistiem.

Sadarbībā ar sportacentrs.com

Turnīra tabula

Vieta Klubs Spēles Punkti
1. HK Kurbads 11 26
2. HK Zemgale/LLU 12 25
3. HK MOGO 11 24
4. HK Liepāja 10 18
5. HK Prizma 13 15
6. HS Rīga 10 9
7. Pārdaugava 11 0
 

 

Sadarbības partneri