Aizvadītas Latvijas kausa pirmās 1/4fināla spēles

Foto: Ruslans Antropovs

"Optibet sporta bārs" 2017.Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla ietvaros trešdien tika aizvadītas trīs spēles. Lielākais pārsteigums Liepājā, kur vietējā ''Liepāja juniors'' komanda ar 5:2 apspēlēja vienu no Latvijas hokeja Virslīgas spēcīgākajām komandām HK ''Mogo''. Citās spēlēs HK "Zemgale/LLU" ar 2:1 uzveica HS "Rīga" un HK "Kurbads" ar 8:2 apspēlēja "Daugavpils/LDz Cargo".

Liepāja juniors - HK Mogo 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)

''Mogo'' viesojās pie ''Liepāja juniors'' vienības, kas 1/8 finālā tika galā (6:5 PM, 8:0) ar ''Venta 2002''. Liepājas jaunie hokejisti aizvadīja iespaidīgu spēles pirmo trešdaļu. Divi no trim vārtiem iemesti vairākumā, divi precīzi metieni Markam Kaleiņikovam, un pēc 20 minūtēm ''Liepāja juniors'' priekšā ar 3:1. Otrajā periodā komandas apmainījās ar gūtiem vārtiem, bet noslēdzošajās 20 minūtēs ''hattrick'' noformēja 17 gadus vecais lietuvietis Kaleiņikovs, un liepājnieki pārsteidzoši uzvarēja ar 5:2.

Daugavpils/LDz Cargo - HK Kurbads 2:8 (0:3, 1:2, 1:3)

Vieni no virslīgas līderiem HK ''Kurbads'' viesojās pie ''Daugavpils/LDz Cargo'' hokejistiem, kas 1/8 finālā divās spēlēs (2:3, 5:3) tika galā ar ''Valmieru''. Jau pirmajā periodā ''Kurbada'' rindās izcēlās Toms Zeltiņš, Edgars Lipsbergs un Juris Štāls (3:0). Apdraudēt ''Kurbada'' uzvaru mājinieki nespēja, un noslēgumā Virslīgas vienība uzvarēja ar graujošu 8:2. Trīs vārti, no kuriem viens bullītis šajā mačā Štālam. Jurim arī divas rezultatīvas piespēles, bet Lipsbergam divi precīzi metieni.

HS Rīga - HK Zemgale/LLU 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Īsā laikā otro reizi savā starpā ''Zemgale/LLU'' un HS ''Rīga''. Trešo reizi šosezon spēcīgāka izrādījās Jelgavas komanda, lai gan trešo reizi spēles sākumā nonāca iedzinējos. Renārs Undelis pirmajā periodā ''Rīgu'' izvirzīja vadībā, bet turpinājumā pa precīzam metienam Jānim Bērziņam un Raivim Kurņīginam, visā spēlē jelgavniekiem uzvarot ar minimālu 2:1, kas saglabā pamatīgu intrigu pirms atbildes mačā Jelgavā.

Ceturtā 1/4fināla spēle tiks aizvadīta 1. novembrī, kad HK "Prizma" Rīgā, "Volvo SC" ledus hallē spēkos ar HK "Liepāja". Visas 1/4finālu atbildes spēles tika aizvadītas 23. novembrī. 1/2fināli – 14. janvārī un 1. februārī. Kausa izcīņas fināls paredzēts 17. februārī ''Arēnā Rīga''.

Sadarbībā ar sportacentrs.com

 

Sadarbības partneri