Latvijas hokeja izlašu aktualitātes

Foto: Ģirts Gertsons

Sakarā ar tuvojošos Latvijas U20 hokeja izlases startu pasaules čempionātā augstākajā divīzijā, kas gadu mijā norisināsies Kanādas pilsētās Toronto un Monreālā, LHF valde 17. oktobrī pieņēma vairākus lēmumus saistībā ar Latvijas izlašu startiem novembrī paredzētajos turnīros.

LHF valde apsprieda Latvijas valstsvienības treneru apstiprināšanas kritērijus un nolēma turpināt darbu pie izlases treneru kandidātu apzināšanas, lai nākotnē varētu pieņemt lēmumu par ilgtermiņa sadarbību.

LHF valde pieņēma lēmumu, ka Latvijas hokeja valstsvienību „Euro Ice Hockey Challnege” turnīra Bledā (Slovēnijā) vadīs U20 hokeja izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns, savukārt par viņa asistentu tika izraudzīts Kārlis Zirnis. Plānots, ka Latvijas izlase tiks komplektēta no labākajiem pieejamajiem junioru vecuma spēlētājiem, kā arī Eiropā un Rīgas „Dinamo” spēlējošiem hokejistiem.

Latvijas U20 hokeja izlasi turnīra Grācā (Austrijā) vadīs jauniešu izlases galvenais treneris Igors Smirnovs, viņam asistēs Juris Opuļskis un Ērika Miļuna palīgs U20 izlasē – Aigars Razgals. Tādējādi šajos turnīros tiks iesaistīti un pārbaudīti labākie jauniešu un junioru vecuma hokejisti, kuriem būs iespēja sevi parādīt augsta līmeņa starptautiskās sacensībās.

Sakarā ar to, ka Latvijas jauniešu izlases galvenais treneris Igors Smirnovs būs aizņemts U20 turnīrā Grācā, Latvijas U17 izlasi turnīra Minskā vadīs Miks Dzindulis un Juris Ozols.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Latvijas klubu izlasi turnīrā "Baltic Challenge Cup" Tallinā vadīs Oļegs Sorokins, Rodrigo Laviņš un Igors Ļebedevs.

 

Sadarbības partneri