Startējusi LBJMH jaunā sezona

Foto: Jekaterina Urošļeva

Pagājušajā nedēļas nogalē, ar spēlēm trijās vecuma grupās: U12, U13 un U14 tika dots starts jaunajai Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja sezonai. Turnīra atklāšanas spēles norisinājās Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Brocēnos, Tukumā, Ozolniekos, Ventspilī un Ogrē.

Šosezon Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēs (LBJMH) astoņās (!) vecuma grupās: U9, U10, U11, U12, U13, U14, U16 un U18 piedalās 96 komandas, pagājušajā gadā – 86 komandas. Jau trešo gadu tiek rīkota arī Latvijas čempionāta 1. līga, kas dod U20 vecuma hokejistiem iespēju pilnvērtīgi piedalīties Latvijas čempionātā. LBJMH 2016./2017. gada sezonā kopumā tiks aizvadītas 1210 spēles.

Kopumā jauno hokejistu skaits pārsniedz pusotru tūkstoti. U9 un U14 vecuma grupas pulcē kuplāko komandu skaitu – attiecīgi 16 un 17 komandas.

Priecē tas, ka Latvijas reģioni joprojām gatavi nopietni konkurēt ar Rīgu. To parādīja arī pirmo spēļu rezultāti. LBJMH šajā sezonā aptver visu Latvijas teritoriju, spēles norisināsies visās Latvijas hokeja hallēs.

Tradicionāli Latvijas čempionātā spēlēs arī ārzemju komandas. Šosezon LBJMH ir pieteikušās 10 lietuviešu komandas: U9 grupā – Viļņa un Klaipēda, U11 – Viļņa un Elektrēni, U12 – Šauļi un Klaipēda, U14 – Klaipēda un Kauņa, U16 – Klaipēda un U18 – Elektrēni.

Šosezon kopā ar 2001./2002. gadā dzimušajiem puišiem U16 grupā spēlēs arī mūsu Latvijas sieviešu klubu izlase, kas ļaus mūsu dāmu valstsvienībai veiksmīgāk sagatavoties pasaules čempionātam.

Latvijas hokeja federācija turpina aktīvi strādāt un nodrošināt Bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu norisi un tiesnešu darbu samaksu, kā arī finansiāli atbalstīt hokeja klubu dalību 2017. gada sezonā. Jāatzīmē, ka šosezon LHF ir radusi iespēju palielināt LHF licenzēto tiesnešu darba algu par vidēji 30%.

Atgādinām, ka ikviens interesents var skatīt vaigā visus šīs sezonas LBJMH dalībniekus, iepazīties ar viņu iespēto hokeja laukumā, aizvadīto spēļu skaitu, gūtajiem vārtiem, izdarītajām piespēlēm, nopelnītajām soda minūtēm, atverot LHF mājas lapu internetā www.lhf.lv.

 

Sadarbības partneri