Informācija par 10. janvāra valdes sēdi

Vakar, 10. janvārī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde, kurā tika apspriesti jautājumi, kas saistīti ar Latvijas izlases gatavošanos Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Rīgā, Disciplinārās komisijas lēmumi, Tiesnešu darba uzlabošanu, kā pieņemts lēmums par talismanu konkursu. Leonīds Bersņevs informēja valdi par Latvijas izlases gatavošanās plāniem Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kas no 10. līdz 13. februārim notiks Rīgas Sporta pilī. Galvenais treneris pirms šī atbildīgā turnīra ir iecerējis aizvadīt nelielu treniņnometni, uz kuru hokejisti pulcētos 5. februārī. Rīgas Sporta pilī 6. un 7. februārī tiks aizvadīti divi ledus treniņi, bet 8. un 9. pa vienam. Uz Olimpisko kvalifikācijas turnīru Rīgā aptuveni 30 hokejistus, no kuriem 5 pārstāv Ziemeļamerikas komandas, 15 Eiropas un Krievijas, bet pārējie būs Latvijas klubu spēlētāji. Konkrētus uzvārdus plašākai sabiedrībai Beresņevs apsolīja nosaukt nedēļas laikā. Par saviem palīgiem olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Rīgā viņš izvēlējās Hariju Vītoliņu un Oļegu Znaroku.

Izskatot jautājumu par Disciplinārās komisijas pieņemto lēmumu, ar kuru 3 virslīgas komandām tika atņemti punkti par pārkāpumiem ar spēlētāju pārejām. Valde pieņēma lēmumu, atstāt to spēkā, jo nekādi oficiāli protesti vai iesniegumi no komandām nav saņemti.
Valde pieņēma lēmumu atbalstīt Tiesnešu komitejas iesniegtos priekšlikumus par hokeja tiesnešu profesionālā līmeņa celšanu, piešķirot līdzekļus papildus ledus treniņiem, metodisko materiālu nodrošināšanai, kā arī rast iespēju Latvijas tiesnešiem iegūt pieredzi nosūtot viņus uz nozīmīgiem starptautiskiem hokeja pasākumiem.
Valde arī pieņēma lēmumu par izsludināto 2006. gada pasaules čempionāta talismana konkursu. Izskatot visus iesniegtos darbus žūrijas komisija atzina, ka diemžēl nevienu no tiem nevar atzīt par uzvarētāju. Tādēļ valde nolēma piešķirt trīs veicināšanas balvas 100 latu apmērā katru. Par to balvu saņēmēji tiks informēti personīgi.

Sadarbības partneri