LHF informācija par 26. maija valdes sēdi

Šodien notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde, kurā tika izskatīti jautājumi par Latvijas valstsvienības hokejā piedalīšanos pasaules čempionātā Austrijā, nākamās sezonas Latvijas meistarsacīkstēm gan pieaugušajiem, gan bērniem un jauniešiem. Valdes sēdes ievadā LHF prezidents informēja valdi par Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā izskatītajiem jautājumiem un pieņemtajiem lēmumiem. Lai labāk sagatavotos nākamā gada pasaules čempionāta organizēšanai, mūsu valstij ir uzticēts rīkot arī Pasaules čempionātu U18 izlasēm I divīzijā, kas no 3. līdz 9. aprīlim notiks Rīgā.

LHF valde pozitīvi novērtēja Latvijas valstsvienības startu pasaules čempionātā Austrijā un treneru kolektīva darbu ar komandu. Valde apstiprināja, ka pirms čempionāta uzstādītais uzdevums pilnībā ir izpildīts.
Valdes locekļi uzklausīju līdz šim paveikto Latvijas čempionātu pieaugušajiem un jauniešiem organizēšanā, un konceptuāli atbalstīja veiktās iestrādes. Pozitīvi tika novērtēts tas, ka Latvijas čempionātam pieaugušajiem ir atrasts ģenerālsponsors – apsardzes kompānija Falck, kas ļaus no LHF puses sniegt finansiālu atbalstu dalībkomandām. Tika atbalstīts priekšlikums nākamās sezonā regulārajā čempionātā spēles aizvadīt pa kārtām, konkrētās dienās. Karstas diskusijas izvērtās par leģionāru skaitu Latvijas čempionāta komandās, kā rezultātā tika pieņemts lēmums atbalstīt piedāvājumu katrā komandā Latvijas čempionātam pieteikt 2 leģionārus no ne Eiropas Savienības valstīm. Aizliegums leģionāru izmantošanā Latvijas čempionāta spēlēs attiecas uz vārtsargu pozīciju, kā arī spēlētājiem, kuri dzimuši pēc 1985. gada. Katra komanda Latvijas čempionātam varēs pieteikt 35 spēlētājus, kā arī izmantot sava kluba hokejistus no jauniešu komandām neierobežotā daudzumā. Viss augstāk minētais tiks attiecināts arī uz divām Latvijas komandām HK „Rīga 2000” un FHK „Liepājas Metalurgs”, kuras arī šogad gatavojas piedalīties Baltkrievijas Atklātajā čempionātā. LHF prioritārais ir Latvijas čempionāts un visas pūles tiks veltītas tā kvalitatīvai norisei. Nekādi atvieglojumi abām komandām, kas startēs Baltkrievijā netiks doti un komandām pašām jau šobrīd jāizlemj kā tās spēlēs nākamajā sezonā.
LHF valde tika iepazīstināta ar Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu hokejā (LBJMH) nākamās sezonas nolikuma projektu. Nākamā gada čempionātam 6 vecuma grupās šobrīd ir pieteikušās 73 komandas. No tām 63 ir bērnu un jauniešu komandas, 3 Latvijas sieviešu klubi, kā arī 7 Lietuvas komandas no Elektrēniem, Viļņas un Kauņas. Paredzams, ka sieviešu komandas iesaistīsies LBJMH tikai sākot no otrā posma, bet par lietuviešu komandu līdzdalību vēl notiks diskusija ar visām

Sadarbības partneri