2005. gada 1. novembra Disciplinaras komitejas lemumi

2005. gada 1. novembrī notika Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komitejas sēde, kurā tika izskatīti trīs jautājumi, kas saistīti ar FHK„Liepājas Metalurgs”, divi jautājumi par HK „Sāga”, kā arī LB/Pērkons spēlētāju Henriju Uzraugu. 1) 22.10.2005 Orbit LBJMH spēlē U-16 grupā Liepājas Metalurgs - Zemgales/Lavīna Liepājas komandas treneris G. Pujāts protokolā ierakstītā A.Bulava vietā laukumā spēlēt sūtīja savu brāli Pēteri Pujātu. Kad pēc Zemgales iesnieguma tika veikta spēlētāja licences pārbaude - spēle pēc tam tika pārtraukta, sakarā ar iepriekšminēto spēlētāja neatbilstību protokolam.

NOLĒMA:
Saskaņā ar sodu nolikuma 13. un 15. punktiem, „Liepājas metalurgam” tiek piešķirts zaudējums 0:W, bet trenerim Guntim Pujātam naudas sods 200 LVL.
2) Divas spēles Daugavpilī Falck Latvijas atklātajās meistarsacīkstēs starp DHK „Latgale” un FHK „Liepājas Metalurgs” š.g. 26. un 27. oktobrī Liepājas komandas sastāvā aizvadīja trīs nepieteikti spēlētāji, kuri turklāt arī ir jaunāki par virslīgas nolikumā pieļaujamo vecumu. Turklāt pēc spēles intervijā Liepājas Metalurga galvenais treneris Jevgēņijs Banovs publiski apvainoja LHF un tās prezidentu.
No LHF puses šis gadījums tiek uztverts, kā klaja necieņas izrādīšana pret Latvijas meistarsacīkstēm no FHK „Liepājas Metalurga” puses, un tuvākajā valdes sēdē tiks izskatīts jautājums par FHK „Liepājas Metalurgs”. Viens no ierosinājumiem ir liegt FHK „Liepājas Metalurgs” piedalīties Baltkrievijas atklātajā čempionātā, jo klubs nepilda savas saistības attiecībā pret Latvijas meistarsacīkstēm. Turklāt LHF līdz šim ir izrādījusi Liepājas Metalurgam lielu pretimnākšanu, daudzo traumēto hokejistu dēļ ļaujot papildus pieteikt piecus 1990. gadā dzimušus hokejistus.
FHK „Liepājas Metalurgs” direktors A. Rogoza atzina kluba vainu norādot, ka treneris J. Banovs nav saskaņojis savu lēmumu ļaut spēlēt 1991. un 1992. gada dzimušajiem hokejistiem virslīgā. Kā vienīgo attaisnojumu viņš minēja lielo traumēto hokejistu daudzumu, taču tas tāpat neļauj treneri pieteikt spēlei virslīgā bērnus. Attiecībā uz Banova publiskajiem izteikumiem par federāciju A. Rogoza atzina, ka tā ir pilnīgi amorāla un nepieļaujama rīcība. Tomēr viņš atzina, ka treneru trūkst un Latvijā viņus atrast ir ļoti sarežģīti.
NOLĒMA:
1) Saskaņā ar sodu nolikuma 13. un 15. punktiem abu spēļu rezultāti paliek spēkā, jo vainīgā komanda piedzīvoja zaudējumus.
2) Iesniegt izskatīšanai Tiesnešu komitejā jautājumu par to, ka tiesneši atļāva sākt spēli.
3) Saskaņā ar Virslīgas nolikuma 4.8. punktu Liepājas Metalurgam sods 2 x 300.-Ls =600.-Ls
4) Trenerim Banovam sods 200.-Ls + nosacīta diskvalifikācija līdz sezonas beigām par nepieteikto spēlētāju iesaistīšanu spēlē un neētiskiem izteikumiem presē.
5) Ierosināt LHF valdi izskatīt jautājumu par FHK „Liepājas Metalurgs”.
3) Par spēli 30.10.05. Orbit LABJMH starp HK”Sāga 92” - HK”Venta”
No Liepājas Metalurga iesniegums, ka Sāgas sastāvā spēlējis viņu spēlētājs Zonenbergs, ar citu uzvārdu, ar 4 numuru, guvis 2 vārtus + viena piespēle. Ventas komanda protestu nav iesniegusi.
NOLĒMA: Sodu nolikuma 13.un 15 punkts. Atlikt jautājumu uz nākamo DK sēdi uzaicinot „Liepājas Metalurga”, „Sāgas”, „Ventas” klubu pārstāvjus un Zonenberga vecākus.
4) Par spēli 16.10.05. Orbit LABJMH Sāga : Rīga 91 ( rezultāts 3:4)
Tiesnesis pārtrauca spēli 52 min., jo bija beidzies spēlei paredzētais laiks, kā arī Sāgai bija noraidīti ļoti daudz spēlētāju, un nebija, kas piedalās spēlē.
NOLĒMA: 1) spēles rezultāts paliek spēkā
2) par tiesneša Mihailova iespējamajiem pārkāpumiem jautājumu iesniegt izskatīšanai LHF Tiesnešu komitejai uzaicinot HK”Sāga”un „Rīga 91” pārstāvjus.
5) Par spēli „Daugavpils”: „LB Pērkons”
Henrijam Uzraugam noraidījums 25 min. par nedisciplinētu uzvedību.
NOLĒMA; „LB Pērkons” spēlētāju H.Uzraugu diskvalificēt uz vienu spēli.
6) Sešiem spēlētājiem, kuri LABJMH spēlēja bez Orbit uzšuvēm, ir noņemtas licences.
NOLĒMA: 10LVL no katra spēlētāja par spēlēšanu bez Orbit uzšuvēm, sakaņā ar nolikumu.
7) Par spēli 30.10.05. SK „Rīga 20” : DHK „Latgale” (virslīga)
Iesniegumi no tiesneša D.Ivko par treneru uzvedību un lamāšanos necenzētiem vārdiem.
NOLĒMA: saskaņā ar Nolikuma 8. un 15. punktiem soda nauda abu komandu treneriem G. Bāliņam un O. Znarokam, katram 40.- Ls apmērā.

Sadarbības partneri