LHF 22. augusta valdes sēdes lēmumi

Šodien notika Latvijas Hokeja federācijas valdes sēde, kurā tika izskatīti jautājumi par Latvijas U18 izlases galveno treneri, par starptautiskajiem turnīriem Daugavpilī un Liepājā, treneru semināru Rīgā, Latvijas atklātā čempionāta organizēšanu, izmaiņām LHF struktūrās un citi jautājumi. Izskatot jautājumu par Latvijas U18 izlases galveno treneri, LHF valde vienprātīgi atbalstīja Aleksandra Klinšova apstiprināšanu šajā amatā.

Valde uzklausīja ziņojumu par starptautiskā hokeja turnīra U18 izlasēm „Daugavpils kauss”, kas no 25.08. – 27.08.2006 Daugavpilī organizācijas gaitu. Bez Latvijas U18 izlases šajā turnīra piedalīsies arī Baltkrievijas U18 izlase, Krievijas U17 izlase, kā arī Polijas pilsētas Novitargas jauniešu komanda.
Tāpat LHF valde iepazinās arī ar Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra hokejā U20 izlasēm organizācijas gaitu. Šis turnīrs no 01.09. – 02.09.2006 norisināsies Liepājā un tajā bez Latvijas U20 izlases piedalīsies Baltkrievijas U20 izlase, Dānijas U20 izlase un Polijas U20 izlase.
LHF valdei tika sniegta informācija arī par bezmaksas hokeja treneru kursu organizāciju, kas no 25. augusta – 30. augustam notiks LSPA un Akadēmijas ledus halles telpās. Kursus vadīs NHL kluba Phoenix Coyotes treneris Barry Smith. Kursi notiks angļu valodā ar tulkojumu latviski. Šos kursus LHF organizē, lai veicinātu hokeja treneru profesionālās izglītības līmeni.
Valde izskatīja Latvijas čempionāta hokejā direktorāta lēmumus un paveiktos organizatoriskos pasākumus un pieņēma lēmumu samazināt dalībkomandu skaitu līdz sešām, atsakot līdzdalību virslīgas meistarsacīkstēs SK „Rīga-18”. Tāpat valde apstiprināja vairāku komandu priekšlikumu samazināt katrai spēlei piesakāmo ārvalstu hokejistu skaitu no 8 uz 5. Nākamās sezonas Latvijas meistarsacīkšu galīgo nolikuma un kalendāra variantus tika nolemts apstiprināt nākamajā valdes sēdē. Paredzams, ka čempionāts sāksies 9. septembrī, un tam būs liels sponsors, kura vārds tiks pievienots nosaukumam. Tāpat valde nolēma, ka klubiem obligāti jābūt sakārtotām līgumattiecībām ar saviem spēlētājiem, lai nerastos nekādas domstarpības pie hokejistu pārejām.
LHF valde Tiesnešu sektora koordinatora amatā apstiprināja Jāni Aldiņu. Savukārt Gundars Gailis tika apstiprināts par Latvijas meistarsacīkšu hokejā galveno tiesnesi. Tāpat valde piekrita Sieviešu hokeja sekcijas izveidei LHF un par tās vadītāju tika apstiprināts Andrejs Zaķis. Valde piekrita arī Latvijas sieviešu hokeja klubu izlases izveidei, lai šī komanda gatavojoties pasaules čempionātam varētu startēt Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēs hokejā.
Sakarā ar rupjiem tiesnešu ētikas normu pārkāpumiem LHF valde pieņēma lēmumu uz gadu anulēt tiesneša licenci hokeja tiesnesim Laurim Mihailovam, bet Eduardam Odiņam piespriesta nosacīta diskvalifikācija uz vienu gadu.

Sadarbības partneri