Samsung premjerlīgas 20. septembra pirmsspēļu apskats

autors: hockey.lv Šodien Samsung premjerlīgā tiks aizvadītas 2 spēles. Liepājā tiksies vietējais "Liepājas Metalurgs" ar "Rīga 20" komandu, bet Piņķos Siemens ledus hallē "Rīga 2000" cīnīsies ar "ASK/Ogre" hokejistiem.

Vakar "Liepājas Metalurgs" ar 6:0 sagrāva "Rīga 20" hokejistus, un šodien rīdzinieki neapšaubāmi mēģinās pierādīt to, ka vakardienas spēles rezultāts bija nejaušība un ka arī jaunie hokejisti ir spējīgi sagādāt nopietnu konkurenci vieniem no čempionāta galvenajiem favorītiem – "Liepājas Metalurgam". SK "Rīga 20" šobrīd turnīra tabulā atrodas 3. vietā no 2. vietas īpašniekiem "Liepājas Metalurga" atpaliekot vien par 1 punktu, taču jāņem vērā fakts, ka SK "Rīga 20" ir aizvadījuši par 2 spēlēm vairāk, nekā liepājnieki. Rīdzinieki 5 spēlēs šosezon 2 reizes ir uzvarējuši Elektrēnu "Energija" komandu, un pa reizei zaudējuši "ASK/Ogrei", "Rīgai 2000" un "Liepājas Metalurgam". Savukārt liepājnieki 3 spēlēs ir izcīnījuši 2 uzvaras (5:3 viesos pret "Rīga 2000" un 6:0 savās mājās pret "Rīga 20" hokejistiem, kuru vārtus vakar sargāja Artūrs Irbe) un piedzīvoja 1 zaudējumu pret DHK "Latgale" komandu, piekāpjoties vien pēcspēles soda metienu sērijā ar 1:2.
Interesanta cīņa solās būt Piņķos, kur, pagaidām neveiksmīgi spēlējošā HK "Rīga 2000" komanda, mēģinās pakāpties augstāk turnīra tabulā no sev tik necilās 5. pozīcijas, apsteidzot vien Samsung premjerlīgas pastarīšus Elektrēnu komandu. 3 spēlēs pašreizējie Latvijas čempioni "Rīga 2000" ir izcīnījuši tikai 1 uzvaru ar 5:3 pārspējot savu fārmklubu SK "Rīga 20". Pārējās 2 spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi (ar 3:5 mājās zaudēja "Liepājas Metalurgam", kaut gan 5 minūtes līdz spēles beigām rezultāts bija neizšķirts – 3:3, un Daugavpilī zaudēja vietējam DHK "Latgale" ar 3:4, neskatoties uz to, ka, sākoties spēles trešajai trešdaļai, rezultāta tablo vēstīja 3:2 par labu rīdziniekiem). Tiesa, "ASK/Ogre" pagaidām ir vienīgā komanda Samsung premjerlīgā šosezon, kas vēl nav zaudējusi punktus, un stabili ieņem 1. vietu turnīra tabulā, un arī šodien viņi punktus rīdziniekiem negrasās dāvināt. Viens no Ogrēniešu panākumu iemesliem ir salīdzinoši nelielais soda minūšu skaits (3 spēlēs vien 56 soda minūtes, kas ir mazākais rādītājs Samsung premjerlīgā), taču arī tas nav maz, un rīdziniekiem noteikti būs vairākas iespējas pārspēt ogrēniešus vairākumā, kas gan līdz šim HK "Rīga 2000" vienībai izdodas ne sevišķi veiksmīgi.
Abas spēles sāksies 18.00 un spēļu gaitai būs iespējams sekot tiešraides režīmā lhf.lv un hockey.lv vai arī live.hockey.lv.
Rakstu sagatavoja: Iļja POļakovs

Sadarbības partneri