LHF 31. oktobra valdes sēdes lēmumi

Šodien notika Latvijas Hokeja federācijas valdes sēde, kurā tika izskatīta situācija ar tiesāšanu, kā arī jautājumi, kas saistīti ar Latvijas izlases gatavošanos turnīram Vācijā un citi jautājumi. LHF valde šodien atkal izskatīja situāciju, kas izveidojusies ar tiesāšanu LHF organizētajās sacensībās. Iepriekšējā valdes sēdē tika noteikts termiņš 31.10.2006 līdz, kuram hokeja tiesnešiem bija jāparaksta individuālie līgumi ar LHF par tās organizēto sacensību tiesāšanu. LHF no savas puses ir izpildījusi tiesnešu prasības – visi Samsung premjerlīgas laukuma tiesneši spēļu dienās ir apdrošināti jau no čempionāta sākuma, federācija veic regulāru darba un nodokļu apmaksu par padarīto darbu. Taču sakarā ar to, ka līgums ir jāpildina vēl ar dažiem punktiem, LHF valde pieņēma lēmumu pagarināt līgumu parakstīšanas termiņu vēl par vienu nedēļu. Pēc līguma parakstīšanas LHF Tiesnešu komiteja izteiks savas rekomendācijas par licenču izsniegšanu tiesnešiem, ko apstiprinās LHF valde. Tiesnešu licencēšanai jābūt pabeigtai līdz 2006. gada 15. novembrim. Pēc šī datuma tiesneši bez LHF izsniegtām licencēm nebūs tiesīgi apkalpot LHF un tās biedru organizētās sacensības.

Valde uzklausīja arī hokeja tiesnešu lūgumu atcelt diskvalifikācijas Eduardam Odiņam un Gintam Zviedrītim. LHF valde pieņēma lēmumu mīkstināt sodu Gintam Zviedrītim, nosakot viņam nosacītu diskvalifikāciju līdz sezonas beigām. Savukārt attiecībā uz Eduardu Odiņu tika atstāta spēkā diskvalifikācija uz nenoteiktu laiku, jo viņam pirms tam jau tika noteikts nosacīts sods.
LHF valde uzklausīja arī Latvijas izlases galvenā trenera Oļega Znaroka ziņojumu par komandas gatavošanos pirmajam pārbaudes turnīram „Deutchland cup”, kas no 9. – 12. novembrim norisināsies Vācijas pilsētā Hannoverē. Uz turnīru Oļegs Znaroks ir uzaicinājis 2 vārtsargus, 9 aizsargus un 13 uzbrucējus (ar sastāvu iespējams iepazīties LHF interneta mājas lapā www.lhf.lv). Pirms došanās uz Vāciju izlase 6. un 7. novembrī aizvadīs divus treniņus Rīgas Sporta pilī. Vairāki ārvalstu klubos spēlējošie hokejisti izlasei pievienosies tikai Vācijā, tāpēc, kā atzīst izlases galvenais treneris, izlasei nāksies saspēlēties jau turnīra gaitā. Turklāt izlasē ir iekļauti 10 junioru vecuma hokejisti, no kuriem tikai dažiem ir šāda līmeņa turnīru pieredze.

Sadarbības partneri