LHF 16. janvāra valdes sēdes lēmumi

Vakardienas Latvijas Hokeja federācijas valdes sēdē tika izskatīti jautājumi par U20 izlases startu pasaules čempionātā, par Latvijas valstsvienības gatavošanos pārbaudes turnīram Baltkrievijā, U18 izlases gatavošanās plānu pasaules čempionātam Somijā, kā arī citi jautājumi. Sēdes sākumā LHF prezidents Kirovs Lipmans informēja valdes locekļus, ka uz IIHF ir nosūtīts Latvijas oficiālais pieteikums 2013. gada pasaules čempionāta rīkošanai un atbalstu tam izteikusi gan Latvijas valdība, gan arī Rīgas Dome.

Turpinājumā LHF valde uzklausīja Latvijas U20 izlases galvenā trenera atskaiti par U20 izlases startu Pasaules U20 čempionātā 1. divīzijā Dānijā, kurā mūsējie palika otrajā vietā, uzvarētājiem dāņiem piekāpjoties tikai sliktākas vārtu starpības dēļ. Leonīds Beresņevs atzina, ka komanda spēlējusi labi, taču sasniegt valdes noteikto uzdevumu - pirmo vietu, traucēja dažādu liktenīgu sīkumu sakritība. Kā būtiskākos momentus Beresņevs atzina vārtsarga Stiģa neveiksmīgo spēli ar Ukrainu, kā arī Gata Gricinska noraidījumu līdz spēles beigām pēdējā spēlē ar dāņiem. Izvērtējot rezultātus, LHF valde atzina, ka komandas sastāvs bija optimāls un valdes noteiktais uzdevums nav izpildīts, tādēļ nākamajā čempionātā jādara viss, lai Latvija izcīnītu vietu elites grupā.
No 9. – 11. februārim Latvijas valstsvienība piedalīsies starptautiskā turnīrā Gomeļā (Baltkrievija) ar Baltkrievijas, Eiropā spēlējošo kanādiešu izlašu un Krievijas Superlīgas kluba „Salavat Julajev” līdzdalību. Valde tika informēta, ka Latvijas izlase pirms šī turnīra kopā uz treniņiem izlases galvenā trenera Oļega Znaroka vadībā sanāks Rīgas sporta pilī 6. un 7. februārī, bet 8. februārī dosies uz Baltkrieviju. Izlases kandidātu loks šim turnīram šobrīd tiek apzināts un ar konkrētiem uzvārdiem tiks paziņots vēlāk.
LHF valde uzklausīja arī ziņojumu par U-18 izlases gatavošanās plānu Pasaules U18 čempionātam elites grupā, kas aprīļa mēnesī notiks Somijā. Jau šobrīd ir apzināts potenciālo kandidātu loks un pirmās pārbaudes spēles tiks aizvadītas š.g. 28. un 29. martā ar Polijas vienaudžiem, un uzreiz pēc tam visi potenciālie kandidāti dosies uz treniņnometni (no 31.03. – 09.04.2007) Ventspilī. Jau Somijā 10. aprīlī izlasei ir paredzēta vēl viena pārbaudes spēle ar Slovākijas U18 izlasi, bet debijas Pasaules U18 čempionātā elites grupā mūsu puišiem notiks tikai 13. aprīlī ar Krievijas U18 izlasi (spēļu kalendārs atrodams LHF interneta mājas lapā lhf.lv sadaļā Izlases → U18 izlase).
Tāpat sakarā ar izmaiņām IIHF noteikumos, kas attiecas uz vārtsargu ekipējuma izmēriem, LHF valde pieņēma lēmumu, ka sākot no 2007. gada 1. februāra visiem LBJMH U18 grupas komandu vārtsargiem ir jāspēlē ar ekipējumu, kas atbilst IIHF noteiktajiem izmēriem. No nākamās sezonas sākuma šīs prasības tiks noteiktas visa vecuma komandām. Samsung premjerlīgas komandām šī prasība darbojas jau no 2007. gada 1. janvāra.

Sadarbības partneri