Samsung premjerlīgas 1. marta direktorāta sēdē

Šodien, 1. martā notika kārtējā Samsung premjerlīgas direktorāta sēde, kurā piedalījās visu klubu (izņemot Elektrēnu Energija) pārstāvji, kā arī LHF prezidents Kirovs Lipmans un premjerlīgas ģenerālsponsora Samsung pārstāvji. Sēdes sākumā Kirovs Lipmans, atkāpjoties no dienas kārtības, informēja visus klātesošos par to, ka Starptautiskajā hokeja federācijā (IIHF) ir panākta konceptuāla vienošanās par to, ka nākamās sezonas Kontinentālā kausa izcīņas finālposms varētu notikt Rīgā, Arena Rīga ledus laukumā. Ja tā notiks, tad Latvijas čempionvienība automātiski iekļūs finālčetriniekā, bez līdzdalības priekšsacīkstēs.

Sēdes turpinājumā tika izskatīts jautājums par izslēgšanas spēļu kalendāru, un neskatoties uz atsevišķu klubu priekšlikumiem mainīt pusfinālu un finālu atsevišķu spēļu datumus, šie priekšlikumi tika noraidīti, un nolemts neko nemainīt sākotnēji izstrādātajā un apstiprinātajā grafikā.
Tāpat atkal tika pacelts jautājums par tiesnešiem izslēgšanas spēlēs. Tika pieņemts lēmums, ka ¼ finālu spēles tiesās tikai vietējie tiesneši. Savukārt, par iespēju pusfinālu un finālspēlēs piesaistīt neitrālus galvenos tiesnešus no citām valstīm galīgais lēmums vēl netika pieņemts, kaut gan visu klubu pārstāvji izteica vēlmi, lai šīs izšķirošās spēles tiesātu galvenie tiesneši no ārzemēm.
Kā obligāta prasība visiem klubiem, sākot no pusfinālu spēlēm, ir noteikta arī pēcspēles preses konferenču rīkošana žurnālistiem. Šī prasība līdz šim nebija obligāta.
Nākamo direktorāta sēdi tika nolemts sasaukt pirms finālsērijas sākuma 19. martā.

Sadarbības partneri