Noslēdzies „Samsung” premjerlīgas skolēnu konkurss, skolēni apmeklē līgas finālspēli: „ASK/Ogre” pret „Rīga 2000”

Vakar

, 25. martā ar skolēnu braucienu uz hokeja spēli noslēdzās „Samsung” premjerlīgas skolēnu konkurss „„Samsung” premjerlīgas eksperti 2007”. Konkursa otrā, trešā un ceturtā posma uzvarētāji – Preiļu rajona Rušonas pamatskolas 6. klase (2. attēlā) un Valkas rajona Strenču vidusskolas 8. a klase (3. attēlā) un Grundzāles pamatskolas 7. klase (1. attēlā) – klātienē noskatījās „Samsung” premjerlīgas fināla spēli, kurā tikās hokeja klubi „ASK/Ogre” un „Rīga 2000”.
Skolēniem bija iespēja klātienē noskatīties trešo „Samsung” premjerlīgas fināla spēli, kurā tikās armijas hokeja klubs „ASK/Ogre” un pagājušā gada Latvijas čempioni – hokeja klubs „Rīga 2000”. Abas komandas sacenšas finālspēļu sērijā līdz četrām uzvarām. Mačā ar rezultātu 4:2 uzvarēja „Rīga 2000”. Pēc 25. marta spēles finālspēļu sērijā ar rezultātu 2:1 vadībā izvirzījās hokeja klubs „Rīga 2000”.
Finālspēlēm raksturīgais stress bija pilnā mērā jūtams arī vakardienas spēlē. Pirmos vārtus spēlē guva ogrēniešu uzbrucējs Aigars Razgals. Otrajā trešdaļā rīdzinieku kontā – četri vārti, pēc kuriem ogrēniešiem tā arī neizdevās atspēlēties, neraugoties uz vārtsarga maiņu pēdējās trešdaļas sākumā un Aleksandra Kerča, premjerlīgas labākā uzbrucēja, gūtajiem vārtiem spēles 50 minūtē.
Pāris minūtes pirms spēles beigām uz 20 minūtēm tika noraidīts „ASK/Ogre” aizsargs Andrejs Lavrenovs. Pēc noraidījuma Ogres fanu vidū izcēlās kautiņš, pēc kura, līdzīgi kā Rīgā aizvadītajā Pasaules čempionātā, tiesnešu virzienā uz ledus sāka lidot plastmasas pudeles un citi priekšmeti. Mačā paspēja izkauties arī paši hokejisti.
Pirms spēles skolēni saņēma „Samsung” dāvātās konkursa galvenās balvas – video kameras, kā arī suvenīrus.
Konkursā kopumā piedalījās vairāk nekā 190 klases teju no visiem Latvijas rajoniem. Netrūka arī regulāro konkursa dalībnieku, kuri piedalījās visos četros konkursa posmos, kā, piemēram, Grundzāles pamatskolas 7. klase, kurai konkursa pēdējā posmā izdevās uzvarēt.
Visaktīvākie konkursa dalībnieki bija Latgales skolēni. Par to liecina arī konkursa rezultāti – pirmajā un otrajā posmā uzvarēja Daugavpils rajona Vaboles vidusskolas 9. klase un Preiļu rajona Rušonas pamatskolas 6. klase, un konkursa balvas – „Samsung” videokameras – aizceļoja uz Latgali.
Nākamās divas videokameras tika Valkas rajona skolēniem: trešā posma uzvarētājiem Strenču vidusskolas 8. a klasi un labākajiem ceturtajā posmā: Grundzāles pamatskolas 7. klasei.
Skolēnu konkurss par aktuālākajiem notikumiem „Samsung” premjerlīgā tika uzsākts šā gada 1. februārī un ilga nepilnus divus mēnešus. Konkurss norisinājās četros posmos. Katrā konkursa posmā klasēm bija jāatbild uz desmit jautājumiem par svarīgākajiem notikumiem premjerlīgā un jāiesūta eseja par to, kādēļ klase vēlas doties uz hokeja spēli.
Katra posma uzvarētāji balvā saņēma braucienu un kādu no premjerlīgas hokeja spēlēm un tika pie līgas ģenerālsponsora dāvinātās balvas: „Samsung” digitālās videokameras.
Konkursa mērķis bija palielināt skolēnu interesi un zināšanas par Latvijas hokeja čempionātu, tādējādi audzinot jauno Latvijas hokeja līdzjutēju un, iespējams, pat spēlētāju paaudzi.
Papildu informācija:
Gundega Piebalga
Tālr.: 7812241; GSM: 26466278E-pasts: gundega.piebalga@prae.lv

Sadarbības partneri