LHF sniegs atbalstu hokeja līdzjutējiem pasaules čempionātā Maskavā

2007. gada 30. marts
Piektdien, 30. martā Latvijas Hokeja federācijā (LHF) notika LHF prezidenta tikšanās ar trīs Latvijas sporta fanu klubu – „Sarauj Latvija”, SDK „Namejs” un Latvijas Fanu organizācija pārstāvjiem, kuras galvenais mērķis bija apspriest jautājumus, kuros federācija varētu palīdzēt un sniegt atbalstu Latvijas hokeja izlases līdzjutējiem pasaules čempionātā Maskavā.
LHF prezidents apsolīja faniem sniegt materiālu atbalstu faniem apmaksājot Latvijas izlases līdzjutējiem divus vilciena vagonus ceļam uz un no pasaules čempionāta Maskavā. Vietas šajos vagonos tiks nodotas augstāk minētiem fanu klubiem, kas tos attiecīgi arī sadalīs. Biļetes uz Latvijas izlases priekšsacīkšu spēlēm vēl ir nopērkamas, turklāt tās tagad vairs netiek tirgotas paketēs, un ir nopērkamas arī uz atsevišķām spēlēm.
Vēl viens ļoti būtisks jautājums, kas uztrauc mūsu līdzjutējus, ir drošība pasaules čempionāta laikā Maskavā. Arī šajā jautājumā Kirovs Lipmans apsolīja sniegt palīdzību Latvijas faniem iesaistot risināšanā gan Latvijas vēstniecību Maskavā, gan Pasaules čempionāta orgkomiteju, gan arī Starptautisko hokeja federāciju. Nav īpašu satraukumu par drošību sporta arēnā un tās apkārtnē, jo tur čempionāta rīkotāji ir apsolījuši visu noorganizēt visaugstākajā līmenī. Tāpat tiks izteikts lūgums Krievijas pusei nodrošināt pastiprinātu tiesībsargājošo dienestu klātbūtni vietās, kur organizēti dzīvos Latvijas fani. Arī pārstāvji no Maskavas čempionāta orgkomitejas ir apliecinājuši, ka drošībai un kārtības nodrošināšanai tiks pievērsta pastiprināta uzmanība. Šiem paziņojumiem var ticēt, jo Krievija ļoti nopietni pretendē uz Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, un jebkādi ekscesi varētu kaitēt šī mērķa sasniegšanai.
Līdzjutēji klātienē Latvijā mūsu hokeja izlasi varēs redzēt arī trijās pārbaudes spēlēs tepat uz Arēna Rīga ledus – 7. un 9. aprīlī plkst. 17:00 Latvijas izlases pretinieki būs Vācijas izlases hokejisti, bet 24. aprīlī plkst. 19:00 neilgi pirms izbraukšanas uz Maskavu pēdējā pārbaude būs ar Dāniju.

Sadarbības partneri