IIHF kongresā LHF tiek piešķirtas tiesības rīkot Pasaules čempionātus U20 un U18 izlasēm 1. divīzijā, kā arī oficiāli apstiprina Latvijas kandidatūru 2013. gada pieaugušo čempionāta rīkošanai.

10. maijā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ikgadējā kongresā Maskavā tika pieņemti vairāki Latvijai būtiski lēmumi - Latvijas hokeja federācijai tika piešķirtas tiesības rīkot divus pasaules 1.divīzijas čempionātus - U20 (junioru) un U18 (jauniešu) izlasēm, kā arī oficiāli tika apstiprināta Latvijas kandidatūras statuss uz 2013. gada Pasaules pieaugušo čempionāta rīkošanu Rīgā. Turklāt LHF prezidents Kirovs Lipmans (attēlā), kurš pārstāv Latviju IIHF kongresā, apliecināja, ka atbalsts 2013. gada čempionāta rīkošanai ir jūtams gan no IIHF, gan no tās komercpartnera INFRONT sport puses. Latvijas oficiālā uzņemšana kandidātu skaitā 2013.gada pasaules hokeja čempionāta sarīkošanai, nozīmē arī to, ka sadarbībā ar Rīgas Domi, var sākties arī Rīgas sporta manēžas pārbūve par ledus halli, kas būtu čempionātam nepieciešamā otrā jeb mazā halle. Paredzams, ka abi 1. divīzijas turnīri notiks Arēnā Rīga - U20 čempionāts 2007. gada nogalē no 13.līdz 18.decembrim, bet U18 čempionāts 2008. gada pavasarī no 2. līdz 8.aprīlim. Latvijas U20 izlasei pretinieki būs visai spēcīgi - Baltkrievijas, Lielbritānijas, Francijas, Slovēnijas un Ungārijas vienaudži. Savukārt, U18 izlasei pretim stāsies - Japāna, Norvēģija, Itālija, Austrija un Nīderlande.

Iepriekšējā sezonā Latvijas U20 izlase palika tikai vienas ripas attālumā no iekļūšanas elites grupā, un, cerams, līdzjutēju atbalsts savās mājās palīdzēs spēlēs pret visai spēcīgajiem konkurentiem.Savukārt, U18 izlase aizvadītajā sezonā, pēc lieliskās uzvaras 2006. gada pavasarī Rīgā 1. divīzijas čempionāta, piedalījās elites grupas pasaules meistarsacīkstēs, un nespēja saglabāt vietu spēcīgāko pulkā. Tāpēc jācer, ka vēsture atkārtosies un Rīgas ledus atkal izrādīsies mūsu jaunajiem hokejistiem veiksmīgs.

Sadarbības partneri