LHF 18. maija valdes sēdes lēmumi

2007. gada 18. maijs Šodien notikušajā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē tika izskatīti jautājumi par Latvijas izlases dalību pasaules čempionātā Maskavā, par gatavošanos LHF kongresam, nākamās sezonas bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu nolikuma projekta apspriešana, kā arī citi jautājumi.

Sēdes sākumā LHF prezidents informēja valdi, par to, ka IIHF kongresā Maskavā Latvijas kandidatūra oficiāli tika apstiprināta 2013. gada pasaules čempionāta rīkošanai. Šobrīd ir sācies darbs, lai sagatavotu visus informatīvos materiālus, kas nepieciešami kandidatūras tālākai bīdīšanai.
Tāpat Kirovs Lipmans informēja LHF valdi, ka 2007/2008. gada sezonā Latvijā notiks trīs 1. divīzijas pasaules čempionāti – U20 izlasēm (provizoriski no 2007. gada 12. – 18. decembrim), sieviešu izlasēm (provizoriski no 2008. gada 10. – 16. martam) un U18 izlasēm (provizoriski no 2008. gada 2. – 8. aprīlim).
LHF valde arī uzklausīja īsu Latvijas izlases galvenā trenera Oļega Znaroka atskaiti par aizvadīto pasaules čempionātu Maskavā. Znaroks atzina, ka komanda ļoti labi aizvadījusi sagatavošanās posmu, kurā bija nodrošināta ar visu nepieciešamo, un principā fiziski bija gatava izpildīt valdes noteikto uzdevumu. Diemžēl dažādu objektīvu un subjektīvu iemeslu to neizdevās izdarīt, taču beigu rezultātā izdevās saglabāt vietu labāko grupā, izcīnot 13. vietu (LHF valdes uzdevums bija ne zemāk par 12. vietu). Latvijas izlases galvenais treneris uzsvēra, ka valstsvienībā ir izveidojies ļoti labs kolektīvs, kuram ir ļoti labas perspektīvas nākotnē, jo paaudžu maiņas rezultātā šobrīd arvien vairāk izlasē ienāk jaunie un perspektīvie hokejisti, ar kuriem Znaroks jau strādāja U20 un U18 izlasēs.
LHF valde vienbalsīgi atzina, ka, neskatoties uz neizpildīto uzdevumu, Oļegam Znarokam ir jāturpina iesāktais darbs ar Latvijas izlasi, jo šobrīd ir izveidojusies situācija, ka komandā notiek paaudžu maiņu, un būtu ļoti nesaprātīgi šajā procesā veikt treneru nomaiņu. Visi valdes locekļi atzina, ka vērtējot izlases sniegumu Maskavā, var atrast vairāk pozitīvas tendences nekā negatīvas, tādēļ – pamatojoties uz veiksmīgi sākto paaudžu maiņu un šīs komandas nākotnes perspektīvām, kā arī faktu, ka vieta labāko grupā tomēr tika saglabāta, turpināt līgumsaistības ar Oļegu Znaroku Latvijas izlases hokejā galvenā trenera amatā.
LHF valdes locekļi tika iepazīstināti arī ar gatavošanās procesu kārtējam LHF kongresam, kas 2007. gada 8. jūnijā notiks Tukumā. Kongresā darba kārtībā būs LHF prezidenta atskaites ziņojums, finanšu pārskats par aizvadīto gadu un nākamā gada budžeta projekts, kā jaunu biedru un kandidātu uzņemšana.
LHF valdes locekļu izvērtēšanai tika iesniegts arī 2008. gada Bērnu un jaunatnes čempionāta nolikuma projekts, ar kura tekstu var iepazīties internetā – lhf.lv , kas paredz, ka meistarsacīkstes varētu norisināties no 2007. gada 8. septembra līdz 2008. gada 30. aprīlim. Paredzams, ka tajā 7 vecuma grupās varētu spēlēt 65 komandas (par 4 vairāk kā aizvadītajā sezonā). Šis nolikuma projekts tagad jāizvērtē visu bērnu komandu pārstāvjiem, kuri sniegums savus ierosinājumus un papildinājumus, un tikai pēc tam valde lems par tā galīgo apstiprināšanu.
LHF valde arī saņēma priekšlikumu nākamajā valdes sēdē izvērtēt un izskatīt potenciālos sieviešu, U20 un U18 izlašu treneru un viņu palīgu kandidatūras.

Sadarbības partneri