Samsung premjerlīgas 24. oktobra pirms spēļu apskats

Trešdien, 24. oktobrī Samsung premjerlīgā tiks aizvadītas trīs spēles, kurās savā starpā tiksies Ogrē HK „ASK/Ogre” un DHK „Latgale”, Piņķos spēlēs HK „Rīga 2000” un SC „Energija”, bet Akadēmijas ledus hallē Rīgā SK „LSPA/Rīga” – HC „Big Diamonds”. Kārtas interesantākā spēlē varētu būt Ogrē, kur mājinieki ASK hokejisti uzņems ambiciozo Daugavpils Latgali. Līdzšinējās spēlēs ogrēnieši ir bijuši pārāki, taču pēdējā laikā armijnieku komandu ir skārusi zināma krīze, kas ļoti labi atspoguļojas arī rezultātos. Neapšaubāmi uzvara pēdējā spēlē pār čempioniem ar 8:6 varētu būt signāls tam, ka krīze pamazām tiek pārvarēta. Šķiet arī kluba iekšējās problēmas vismaz daļēji ir sakārtotas, turklāt ogrēniešu aizsardzības rindas papildinājis vēl viens pieredzējis spēlētājs Sergejs Višegorodcevs (1976). Dažādas likstas skārušas arī Daugavpils Latgali, jo sezonas gaitā sastāvā tika pieteikti divi čehu vārtsargi, taču abi pēc dažu spēļu aizvadīšanas guva savainojumus, un nedēļas nogalē spēlēm pret Energija par rezerves vārtsargu tika ģērbts uzbrucējs (!) Artjoms Balaba. Uz spēli Ogrē pamat vārtsarga Raimonda Ļaha dublieris būs pieaugušo komandā pieteiktais juniors Eduards Ivanovs (1990).

Katrā ziņā abām komandām ir bijušas dažādas problēmas, un abas ļoti trešdienas vakarā gribēs uzvarēt, tāpēc spēle solās būt spraiga.
Interesanta varētu būt arī LSPA/Rīga un Big Diamonds spēle Rīgā, jo abi klubi pēdējās spēlēs demonstrē visai atzīstamu sniegumu, kas turklāt dod arī rezultātu. Papildus intrigu šai spēlei rada arī abu treneru Oļega Znaroka un Leonīda Beresņeva personības, un treneriem šajā mačā arī varētu būt visai nozīmīga loma. Turklāt šīs abas komandas un vēl arī Latgale turnīra tabulā atrodas cieši līdzās un uzvaras savstarpējās spēlēs no šāda viedokļa iegūst papildus nozīmīgumu. Katrā ziņā uzvarētāju Latvijas studentu un Igaunijas lielo dimantu duelī prognozēt ir ļoti sarežģīti.
Gluži pretēji, nekādiem brīnumiem nevajadzētu būt spēlē Piņķos, kur pašreizējie čempioni sacentīsies ar izteiktie pastarīšiem Energija. Lietuvieši, protams, cīnās katrā spēlē, taču ņemot vērā, ka pēc Kontinetālā kausa izcīņas 2. kārtas turnīra, viņiem ir traumēti vairāki vadošie spēlētāji, tad diez vai šī būs spēle, kur Energija izcīnīs savu pirmo punktu.
Trešdiena, 24. oktobris, plkst. 19.00, Siemens ledus halle (Piņķos)
48. HK „Rīga 2000” - SC „Energija” (Galvenais tiesnesis J. Balodis, līnijtiesneši A. Korsaks un Arn. Bērziņš)
Trešdiena, 24. oktobris, plkst. 19.00, Vidzemes ledus halle (Ogrē)
49. HK „ASK/Ogre” – DHK „Latgale” (Galvenais tiesnesis E. Odiņš, līnijtiesneši Art. Bērziņš un J. Laicāns)
Trešdiena, 24. oktobris, plkst. 18.00, Akadēmijas ledus halle (Rīgā)
50. SK „LSPA/Rīga” – HC „Big Diamonds” (Galvenais tiesnesis N. Šacs, līnijtiesneši A. Ansons un E. Trankalis)
Visu spēļu ONLINE translācijas internetā skatāmas Samsung premjerlīgas mājas lapā - www.samsungliga.lv

Sadarbības partneri