Samsung premjerlīgas 27. un 28. oktobra pirms spēļu apskats

Sestdien un svētdien, 27. un 28. oktobrī Samsung premjerlīgā tiks aizvadītas 6 kārtējās regulārā čempionāta spēles. Komandas aizvadīs sapārotās spēles, tāpēc divas dienas pēc kārtas savā starpā spēlēs – Narvā (Igaunija) HC Big Diamonds un HK ASK/Ogre, Elektrēnos (Lietuva) SC Energija un SK Liepājas Metalurgs, bet Daugavpilī DHK Latgale un SK LSPA/Rīga. Pēdējo divu komandu otro spēli svētdien tiešraidē translēs arī LTV7. Divas interesantākās spēles neapšaubāmi gaidāmas Daugavpilī, kur savā starpā spēlē Latgale un LSPA/Rīga. Jau iepriekšējā sezonā šo abu komandu savstarpējās spēles bija ļoti spraigas un aizraujošas, un arī šosezon nekas nav mainījies. Abas komandas tāpat kā pērn sīvi cīnās par 4. vietu turnīra tabulā, un šobrīd mazliet priekšā ir studenti, kas gan aizvadījuši arī vairāk spēļu. Arī abu komandu demonstrētais sniegums līdzšinējās spēlēs ir bijis visai līdzīgs – aizvadītas vairākas ļoti labi spēlēs, bet vairāk uzvaru izcīnīšanai pietrūcis veiksmes un iespējams arī meistarības. Abu vienību hokejistiem līdz šim trūcis arī stabilitātes. Katrā ziņā prognozēt šo divu spēļu rezultātus ir visai sarežģīts uzdevums, jo ir ļoti ticams, ka starp abiem mačiem var būt visai liela atšķirība gan rezultāta, gan arī demonstrētā snieguma ziņā. Daugavpilieši ir vismaz daļēji atrisinājuši sastāva komplektācijas problēmas, jo pēc savainojuma izārstēšanas vārtus atkal varēs sargāt iepriekš savainotais čehu vārtsargs Roman Kousal (1984). Turklāt latgalieši papildus ir pieteikuši arī slovāku uzbrucēju Lubomir Sabol (1980). Vai šis papildinājums palīdzēs uzvarēt LSPA/Rīga redzēsim nedēļas nogalē Daugavpils ledus hallē, un svētdien arī tiešraidē TV ekrānos LTV7.

Divas nebūt ne vieglas spēles Narvā ar igauņu Big Diamonds sagaida arī pašreizējos vicečempionus ASK/Ogre. Par to, ka Leonīda Beresņeva trenētie lielie dimanti savā laukumā ir ļoti bīstami jau ir pārliecinājušies Liepājas Metalurga un Latgales hokejisti. Jācer, ka ogrēnieši būs ņēmuši vērā šīs neveiksmes, un spēs Igaunijā apliecināt savu meistarību. Katrā ziņā, šobrīd, vismaz no malas, šķiet, ka lielā viļņošanās ASK/Ogre iekšienē ir beigusies, un komanda atkal atgriezīsies tajā līmenī, kādā bija ierasts to redzēt sezonas sākumā. To vai Big Diamonds spēs apturēt ASK/Ogre pieredzējušos un ļoti meistarīgos uzbrucējus redzēsim pēc abām spēlēm, jo Leonīds Beresņevs kādas taktiskas viltības noteikti būs sagatavojis, jautājums tikai vai viņa padotie spēs tās īstenot dzīvē uz laukuma.
Viesos uz Elektrēniem pie Samsung premjerlīgas pastarītes Energija nedēļas nogalē dosies līdervienība Liepājas Metalurgs, un mājiniekiem šajās spēlēs ir ļoti minimālas cerības tikt pie pirmajiem izcīnītajiem punktiem. Jau šobrīd ir pilnīgi skaidrs, ka lietuvieši cīnīsies cik jaudas, taču metalurgi ir daudz meistarīgāka un labāk nokomplektēta komanda, un vienīgā leišu cerība varētu būt pretinieku nenovērtēšana, kas jau noveda pie liepājnieku zaudējuma Igaunijā.
Sestdiena, 27. oktobris, plkst. 18.00, Narvas ledus halle (Narvā, Igaunija)
51. HC „Big Diamonds” – HK „ASK/Ogre” (Galvenais tiesnesis R. Garda)
Sestdiena, 27. oktobris, plkst. 18.00, Elektrēnu ledus halle (Elektrēnos, Lietuva)
52. SC „Energija” – SK „Liepājas Metalurgs” (Galvenais tiesnesis M. Bogdanovs)
Sestdiena, 27. oktobris, plkst. 18.00, Daugavpils ledus halle (Daugavpils)
53. DHK „Latgale” - SK „LSPA/Rīga” (Galvenais tiesnesis J. Balodis, līnijtiesneši S. Dančenoks un P. Pumpiņš)
Svētdiena, 28. oktobris, plkst. 13.00, Narvas ledus halle (Narvā, Igaunija)
54. HC „Big Diamonds” – HK „ASK/Ogre” (Galvenais tiesnesis R. Garda)
Svētdiena, 28. oktobris, plkst. 13.00, Elektrēnu ledus halle (Elektrēnos, Lietuva)
55. SC „Energija” – SK „Liepājas Metalurgs” (Galvenais tiesnesis M. Bogdanovs)
Svētdiena, 28. oktobris, plkst. 14.00, Daugavpils ledus halle (Daugavpils)
56. DHK „Latgale” - SK „LSPA/Rīga” (Galvenais tiesnesis J. Balodis, līnijtiesneši V. Orehs un P. Pumpiņš). Tiešraide LTV7.
Visu spēļu ONLINE translācijas internetā skatāmas Samsung premjerlīgas mājas lapā - www.samsungliga.lv

Sadarbības partneri