LHF 29. oktobra valdes sēdes lēmumi

Š.g. 29. oktobrī notikušajā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē tika apstiprināti Latvijas U18 un sieviešu izlašu galvenie treneri, izskatīti U20 un U18 izlašu gatavošanās plāni, kā arī citi jautājumi. Kā pirmais jautājums LHF valdes sēdē tika izskatīts jautājums par Latvijas U18 izlases galvenā trenera apstiprināšanu. LHF valdes locekļi uzklausīja Treneru padomes lēmumu, kas rekomendēja par Latvijas U18 izlases galveno treneri apstiprināt Vjačeslavu Nazarovu, bet par viņa palīgu Vladimiru Lubkinu. Valdes locekļi uzklausīja Vjačeslava Nazarova programmu savai darbībai galvenā trenera amatā, un pieņēma lēmumu atbalstīt Treneru padomes piedāvājumu, apstiprināt Vjačelsavu Nazarovu par Latvijas U18 izlases galveno treneri, bet Vladimiru Lubkinu par šīs pašas izlases treneri. Tāpat valde par Latvijas U18 izlases delegācijas vadītāju piedāvāja izvirzīt Ralfu Bukartu, taču viņš izteica vēlmi vēl pārdomāt šo priekšlikumu līdz nākamajai valdes sēdei.

Latvijas U18 izlase V. Nazarova un V. Lubkina vadībā jau pavisam 9., 10. un 11. novembrī Čehijā aizvadīs trīs pārbaudes spēles ar šīs valsts U18 izlasi. Šajā pašā laikā Gunta Bāliņa un Igora Ļebedeva vadībā uz starptautisku četru U18 izlašu turnīru Kijevā (Ukraina) dosies arī Latvijas U18 izlases otrā komanda (kuras pamat kodolu veidos 1991. gadā dzimušie puiši). Bez šiem turnīriem Latvijas U18 izlasei vēl paredzēti divi pārbaudes turnīri Baltkrievijā (2007. gada decembrī) un Polijā (2008. gada februārī), kā arī viena pārbaudes spēle ar Norvēģijas vienaudžiem savā laukumā jau pirms paša pasaules čempionāta, kas no 2.-8. aprīlim norisināsies Arēnā Rīga.
LHF valde uzklausīja arī Latvijas U20 izlases galvenā trenera Andreja Maticina atskaiti par gatavošanos pasaules U20 čempionātam, kas jau pavisam drīz no 12. – 18. decembrim norisināsies Arēnā Rīga. Arī Latvijas U20 izlase 8. novembrī izlido uz Zviedriju, kur aizvadīs trīs pārbaudes spēles ar Zviedrijas elites līgas junioru komandām Hammarby U20 (9. novembrī), AIK U20 (10. novembrī) un Djurgarden U20 (11. novembrī). Maticins informēja, ka pirms izbraukšanas ir paredzēti četru dienu koptreniņi (3.-6. novembrim), kuros piedalīsies tie kandidāti, kas spēlē Latvijā, bet jau Zviedrijā komandai pievienosies 3 hokejisti, kas spēlē šajā valstī. Tāpat šobrīd jau tiek risināts jautājumus, lai pēc iespējas ātrāk komandas rīcībā nonāktu tie Latvijas U20 izlases hokejisti, kuri spēlē Kanādā un ASV. Šobrīd reālākais laiks izskatās 3. un 4. decembris, respektīvi, tieši pirms Krievijā paredzētajām pārbaudes spēlēm ar šīs valsts U20 izlasi (7. un 8. decembrī). Par Latvijas U20 izlases treneri LHF valde apstiprināja Ēriku Miļūnu.
LHF valde uzklausīja arī Treneru padomes lēmumu attiecībā uz Latvijas sieviešu hokeja izlases galveno treneri. Treneru padome vienbalsīgi rekomendēja par Latvijas sieviešu hokeja izlases galveno treneri apstiprināt Andreju Zaķi, un LHF valde šo priekšlikumu arī apstiprināja. Andrejs Zaķis sieviešu izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts līdz olimpiskā kvalifikācijas turnīra beigām, kas norisināsies 2008. gada novembrī.
LHF valde uzklausīja ziņojumus arī par ORBIT 2008. gada Latvijas Bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu hokejā un Samsung premjerlīgas gaitu. Aktuālākais jautājums, kas šajā sakarā pacēlās bija Lietuvas „Energija” kluba neapmierinošais sniegums (16 zaudējumi, 16 spēlēs). LHF valde aicināja pārrunāt ar Energija un Lietuvas hokeja federācijas pārstāvjiem šo situāciju un meklēt risinājums, lai uzlabotu lietuviešu komandas sniegumu. Pretējā gadījumā var tikt izskatīts jautājums par šīs komandas izslēgšanu no Latvijas atklātajām meistarsacīkstēm.
LHF valde arī atbalstīja Gundara Gaiļa piedāvājumu izveidot LHF paspārnē hokeja vārtsargu skolu, kurā sākot no pašiem pamatiem tiktu apmācīti vārtsargi no visas Latvijas. Gundaram Gailim jāiesniedz LHF valdē pilns dalībnieku saraksts un apmācības programma. Pirmā nodarbība vārtsargu skolā paredzēta jau 4. novembrī Volvo sporta centra ledus hallē plkst. 8:15.
Tāpat LHF valde atbalstīja Rīgas Hokeja federācijas iesniegumu kļūt par pilntiesīgu Latvijas Hokeja federācijas biedru.
Bez tam LHF valde arī atbalstīja komitejas izveidošanu, kas nodarbotos ar amatieru hokeju saistītajiem jautājumiem, jo pēdējā laikā ir izveidojušās vairākas alternatīvas līgas un ir radusies nepieciešamība izveidot zināmu uzraudzības mehānismu.
Tāpat LHF valde pieņēma lēmumu par apzinātu necieņas izrādīšanu IIHF simbolikai aizliegt tiesāt jebkura līmeņa hokeja spēles hokeja tienesim Laurim Mihailovam.

Sadarbības partneri