LHF disciplinārā komisijas sēdes protokols Nr.7

1. Par „Liepājas metalurgs” hokejista Kristapa Dzievas piedalīšanos izbraukumā uz Čehiju „Sāga” komandas sastāvā bez kluba piekrišanas. Nolēma:

1.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktiem 13 un 18, diskvalificēt nosacīti Kristapu Dzievu līdz 2008. gada 31. decembrim
1.2. Pamatojoties uz LHF DSN punktiem 14.2 un 18 par cita kluba spēlētāja bez pārejas kartes iesaistīšanu savas komandas sastāvā, sodīt ar soda naudu Ls 100 klubu „Sāga”. Soda nauda nomaksājama 30 dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas.
2. Par „Liepājas metalurgs” spēlētāja Kristapa Dzievas iespējamo pāreju uz klubu „Sāga.
Nolēma:
2.1. Pamatojoties uz spēkā esošo K. Dzievas vecāku līgumu ar klubu „Liepājas metalurgs” un uz LHF spēlētāju pārejas noteikumu III nodaļas „Pārejas kārtība” punktu 3.2 „Liepājas metalurgs” nepiekrīt hokejista pārejai uz citu klubu. K. Dzievas pāreja iespējama tikai pārejas periodā no 2008. gada 1. jūnija līdz 1. septembrim.
2.2. Gadījumā, ja klubā „Liepājas metalurgs” Kristaps Dzievam tiktu liegta iespēja piedalīties Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu spēlēs un treniņos, pamatojoties uz K. Dzievas vecāku līgumu ar klubu tas var tikt uzskatīts par lauztu no kluba puses un hokejista pāreja uz citu klubu var notikt arī laika periodā līdz 2008. gada 31. janvārim.
2.3. Kluba un K. Dzievas finansiālās attiecības, ja abas puses nespēj vienoties, risināmas caur tiesu.
3. Par „Samsung premjerlīgas” 26. janvāra spēles starp „ASK/Ogre” un „LSPA/Rīga ” tiesneša R. Gardas ziņojumu par „LSPA/ Rīga” trenera Oļega Znaroka publisku pārmetumu izteikšanu arbitram.ar necenzētiem vārdiem.
Nolēma:
3.1. Neizskatīt šo jautājumu un atlikt to uz nākamo komisijas sēdi, pieaicinot abas konfliktā iesaistītās puses un papildus lietas apstākļu noskaidrošanai.

Sadarbības partneri