Informācija par 31. janvāra LHF valdes sēdi

31. janvāra LHF valdes tika izskatīti jautājumi par Latvijas pieaugušo un U18 izlašu gatavošanos pārbaudes turnīriem Polijā, par gatavošanos pasaules čempionātiem 1. divīzijā sieviešu un U18 izlasēm, par Samsung premjerlīgas zvaigžņu spēli, kā arī citi jautājumi. Sākumā LHF valdes locekļi uzklausīja informāciju par Latvijas pieaugušo un U18 izlašu piedalīšanos pārbaudes turnīros Polijā. Latvijas valstsvienība galvenā trenera Oļega Znaroka vadībā no 7.-9. februārim piedalīsies Euro Ice Hockey Challenge posmā Polijas pilsētā Sanokā, kur pretiniekos būs Polijas, Austrijas un Itālijas izlases. Pirms šī turnīra izlase aizvadīs treniņus 3, 4. un 5. februārī, bet 6. februārī izlidos uz Poliju. Savukārt, U18 izlase galvenā trenera Vjačeslava Nazarova vadībā 6. februārī izbrauc uz Polijas pilsētu Sosovecu, kur no 8.-10. februārim piedalīsies turnīrā ar Polijas U18, Ukrainas U18 un Baltkrievijas U17 komandu līdzdalību.

LHF valde arī uzklausīja ziņojumu par to, kā norit gatavošanās darbi Pasaules čempionātam sievietēm 1. divīzijā (no 10.-16. martam norisināsies Ventspils Olimpiskā centra ledus hallē) un Pasaules U18 čempionātam 1. divīzijā (no 2.-8. aprīlim norisināsies Arēnā Rīga).
Sieviešu izlase galvenā trenera Andreja Zaķa vadībā jau ir uzsākusi intensīvu gatavošanos pasaules čempionātam Ventspilī, jo treniņus uz ledus ir papildinājuši fiziskās sagatavotības treniņi atlētikas un sporta zālē. Latvijas sieviešu klubu komanda visas sezonas garumā piedalās arī ORBIT Bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu hokejā U15 vecuma grupas turnīrā, kur tiek iegūta spēļu prakse. Pirms čempionāta Ventspilī 7. martā tiks aizvadīta arī pārbaudes spēle ar Francijas izlases hokejistēm. Andrejam Zaķim darbā ar izlasi palīdzēs Ģirts Ūdris.
Arī U18 izlase turpina gatavošanos Pasaules U18 čempionātam 1. divīzijā Rīgā, piedaloties jau ceturtajā pārbaudes turnīrā šajā sezonā. Šobrīd tiek apzināts tas kandidātu loks, kuri uzsāks pēdējo gatavošanās ciklu, kas norisināsies no 17.-27. martam Ventspilī) pirms čempionāta. Paredzams, ka pirms čempionāta Latvijas U18 izlase aizvadīs vēl vismaz divas pārbaudes spēles.
Tāpat LHF valde tika informēta arī par gaidāmo Samsung premjerlīgas zvaigžņu spēli, kas š.g. 29. februārī plkst. 19:30 notiks Vidzemes ledus hallē Ogrē.
Kā vēl viens no jautājumiem šajā valdē tika izskatīts valdes locekļa Nikolaja Sirotkina iesniegums sakarā ar lielu aizņemtību citos darbos, atbrīvot viņu no LHF valdes locekļa pienākumu pildīšanas. LHF valde apstiprināja šo iesniegumu un nolēma, ka turpmāk Nikolaja Sirotkina pienākumus pildīs Guntis Ulmanis.

Sadarbības partneri