Samsung premjerlīgas 2. un 3. februāra spēlēs fiksēti vairāki visai negaidīti rezultāti

2. un 3. februārī aizvadītajās 5 Samsung premjerlīgas spēlēs fiksēti vairāki visai negaidīti rezultāti. Īpaši uz pārsteigumiem bagātas izrādījās sestdienas spēles. Pārliecinošie Samsung premjerlīgas līderi Liepājas Metalurgs ļoti vieglprātīgi iesākas spēli pret tikpat pārliecinošiem pastarīšiem Energija, un pēc pirmās trešdaļas nonāca zaudētāju lomā ar 0:3 (!). Tomēr otrajā trešdaļā 4 minūšu laikā liepājnieki guva 4 bez atbildes vārtus un leišu pretestība bija salauzta. Galā rezultātā visai pārliecinoša līderu uzvara ar 8:3.

Ne mazāk pārsteidzoši notikumi norisinājās Vidzemes ledus hallē Ogrē, kur pirms spēles arēnā netika ielaists viens no līnijtiesnešiem, kā rezultātā spēli tiesāja galvenais tiesnesis Normunds Šacs un līnijtiesnesis Juris Laicāns. Savukār, uz laukuma daudzajiem skatītājiem par izbrīnu dominēja nevis mājinieki ASK/Ogre, bet gan Leonīda Beresņeva vadītie viesi Big Diamonds. Jau spēles 1. trešdaļā igauņi spēja izvirzīties vadībā un tā šo vadību neatdeva līdz pat mača beigām. Ogrēnieši pamodās tikai trešajā trešdaļā, kad rezultāts jau bija 1:4, un spēja divus vārtus atspēlēt, taču paveikt, ko vairāk pietrūka gan laika, gan arī veiksmes. Līdz ar to armijnieki piedzīvoja negaidītu zaudējumu pret Big Diamonds ar 3:4.
Spraigi ritēja arī spēle Daugavpilī, kur 5. vietā esošā Latgale uzņēma 4. vietā esošo LSPA/Rīga. Visu spēles laiku laukumā ritēja līdzīga cīņa un nevienai no komandām arī neizdevās atrauties rezultātā, tāpēc nebija nekāds pārsteigums, ka pēc pamatlaika un arī pagarinājuma rezultāts palika neizšķirts 3:3, un uzvarētāju noskaidrošanai komandām bija jāizpilda pēcspēles metieni. Tajos, pateicoties Egidija Baubas precīzam metienam, uzvaru ar 4:3 svinēja Latgale.
Svētdienas spēlē Ogrē starp ASK/Ogre un Big Diamonds (nomināli mājinieki gan skaitījās igauņi, jo šī bija pārceltā spēle no 15. decembra) iesākās ļoti bētraini, jo jau 13. sekundē (!) dimanti izvirzījās vadībā. Tomēr ogrēnieši laikam bija ņēmuši vērā iepriekšējā vakara kļūdas un visai drīz spēja izlīdzināt rezultātu un arī pārņemt savā kontrolē spēles gaitu. Tomēr abpusējām kļūdām bagātā spēlē šoreiz veiksmīgāki izrādījās armijnieki ar 5:3 (pēdējie vārti jau tika raidīti tukšos vārtos). Pateicoties šim panākumam ASK/Ogre par punktu apsteidza Rīga 2000, un turnīra tabulā pakāpās uz 2. vietu.
Savukārt spēlē Daugavpilī LSPA/Rīga (pārceltās spēles dēļ nomināli skaitījās mājinieki) jau no paša spēles sākuma ierādīja Latgalei, kurš uz ledus ir saimnieks, jau no paša sākuma izvirzoties vadībā, un pārliecinoši novadot spēli līdz uzvarošām beigām ar 6:3.
Svētdiena, 3. februāris, Daugavpils
86. SK LSPA/Rīga – DHK Latgale 6:3 (3:1, 1:2, 2:0) Spēles gaita
Svētdiena 3. februāris, Ogre
95. HC Big Diamonds – HK ASK/Ogre 3:5 (2:1, 0:1, 1:3) Spēles gaita
Sestdiena, 2. februāris, Daugavpils
129. DHK Latgale – SK LSPA/Rīga 4:3 (1:1, 2:2, 0:0, 0:0, 1:0) Spēles gaita
Sestdiena, 2. februāris, Liepāja
128. SK Liepājas Metalurgs – SC Energija 8:3 (0:3, 5:0, 3:0) Spēles gaita
Sestdiena, 2. februāris, Ogre
127. HK ASK/Ogre – HC Big Diamonds 3:4 (0:1, 1:1, 2:2) Spēles gaita

Sadarbības partneri